Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2001

Politiebericht Utrecht: District Utrecht-stad 09.45 uur
Autodief aangehouden

UTRECHT Maandagmorgen omstreeks kwart voor acht zagen surveillerende agenten op het parkeerterrein aan de Heemstedelaan een bekende van de politie in een personenauto zitten. Omdat het de politie zeer onwaarschijnlijk leek dat hij eigenaar was van dit voertuig, volgde een controle. Al gauw zagen zij dat het contactslot was verbroken en dat de bedrading was los getrokken. In zijn fouillering trof de politie een schroevendraaier aan.
Omdat de verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, ook nog eens een ongeloofwaardig verhaal vertelde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau om nader gehoord te worden. De auto is veiliggesteld en zal worden terug gegeven aan de eigenaar

Automobilist rijdt fietser aan

UTRECHT- Maandagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft er op de kruising Afrikalaan met de Columbuslaan, een aanrijding letsel plaats gevonden. Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam bemerkte bij het afslaan, vermoedelijk door de laagstaande zon, een fietser te laat op. Het slachtoffer, een 24-jarige vrouw uit Nieuwegein, werd door de auto geschept en kwam met haar achterhoofd tegen de voorruit. De vrouw klaagde over pijn aan haar hoofd, rug en knie. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Oudenrijn.

Helers van laptops van bed gelicht

UTRECHT Maandagochtend werden in alle vroegte twee verdachten van hun bed gelicht, die afgelopen woensdagavond betrokken waren bij de heling van laptops aan de Minhof.
De politie trof afgelopen woensdagavond 10 januari omstreeks negen uur vier jongens aan, met twee gestolen laptops. Alle vier gingen er vandoor, drie van hen waren echter bekend bij de politie. De aangehouden verdachten zijn een 15- en 19-jarige jongen afkomstig uit Utrecht. Beiden zijn ingesloten. De politie is nog op zoek naar de twee overige verdachten.

15-Jarige jongens stelen kleding

UTRECHT- De bewaking van een winkelbedrijf aan de Lange Viestraat heeft gisterenmiddag omstreeks kwart voor zes twee 15-jarige jongens uit Nieuwegein aangehouden voor winkeldiefstal. De twee minderjarigen hadden voor en bedrag van fl. 938,83 kleding en parfum gestolen. Beide jongens werden overgedragen aan de politie en voor verder verhoor overgebracht naar het bureau.