Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.05 uur
Ontploffing in woning

HOUTEN Op maandag 15 januari heeft er zich een ontploffing in een woning voorgedaan, waarbij een man licht gewond raakte.

Omstreeks 21.00 uur vond er een ontploffing bij de openhaard van een woning aan de Melkhoeve plaats. Op het moment van de ontploffing bevonden de 43-jarige bewoonster en de 46-jarige bewoner zich in de woonkamer. De vrouw werd zwart van de roet per ambulance naar het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein overgebracht. Zij bleek geen letsel aan het voorval te hebben overgehouden. De man liep letsel aan zijn hand op, doordat hij na de ontploffing in paniek had getracht het keukenraam in te slaan.

De ontploffing is vermoedelijk veroorzaakt doordat een afgesloten waterleiding die achter de openhaard liep, door de haard zo heet werd, dat de leiding explodeerde.

Bromfietscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 15 januari een uitgebreide bromfietscontrole gehouden.

De controle werd in de ochtenduren gehouden en vond plaats op de Newtonbaan. In totaal werden door politiemotorrijders 45 brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid.

Omdat ze niet verzekerd waren, werden drie voertuigen in beslag genomen en overgebracht naar politiebureau Nieuwegein. Vijf bromfietsen werden overgebracht naar het politieopslagterrein aan de Schaverijstraat in Utrecht, drie omdat zij waren opgevoerd en twee omdat er met het framenummer was gerommeld. Ter plaatse van de controle werden 5 uitlaten gedemonteerd. Voor diverse overtredingen werden er 33 bekeuringen uitgeschreven.

Veilig door Nieuwegein en de Lopikerwaard

NIEUWEGEIN In het kader van de actie `Veilig door Nieuwegein en de Lopikerwaard` werd er op maandag 15 januari een verlichtingscontrole gehouden.

De controle werd van 07.15 uur tot 08.45 uur gehouden op de Batauweg en Noorderveldweg. In totaal werden 38 fietsers bekeurd. 20 werden er bekeurd voor het niet voeren van een voorlicht, 15 voor het niet voeren van een achterlicht en 3 voor het niet voeren van een voor- en achterlicht.

Tijdens deze controle werden tevens 3 automobilisten bekeurd voor het niet goed ijsvrij maken van hun autoruiten, waardoor hun zicht ernstig werd belemmerd.

Aanrijding vrachtwagen met personenauto

NIEUWEGEIN Op maandag 15 januari vond er op de kruising van de Laagravenseweg met de Ravense Wetering een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto.

Omstreeks 13.00 uur reed een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ameide over de Laagravenseweg, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van de Ravense Wetering. Hij reed bij groen verkeerslicht de kruising van de Laagravenseweg Ravense Wetering, teneinde linksaf de Ravense Wetering op te rijden. Op dat moment naderde een 42-jarige automobilist uit Capelle aan de IJssel dezelfde kruising. Deze man reed over de Laagravenseweg, kwam uit de richting van Nieuwegein en reed in de richting van Utrecht. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag de automobilist niet dat zijn verkeerslicht op rood stond.

Op de kruising ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. Hierbij raakte de vrachtwagen aan de voorzijde beschadigd en liep de personenauto zware schade in de linkerflank op. De automobilist klaagde over pijn in zijn schouder, maar behoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Bromfietscontrole
IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 15 januari aan de eind van de ochtend en begin van de middag een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond plaats op de Overtoom. In totaal werden 16 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Ter plaatse werden 3 uitlaten gedemonteerd. Omdat hij onverzekerd was, werd een bromfiets in beslag genomen en overgebracht naar politiebureau IJsselstein. Er werden 18 bekeuringen uitgeschreven.