Hollands-Midden
Bureau Communicatie

Postbus 4240
3250 CE Leiderdorp
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 16 januari 2001

Inbraak in drie woningen Lisse In de avond van maandag 15 januari werd ingebroken in drie woningen te Lisse. Het betroffen hier een woning aan het Linnaeuspark, en twee woningen aan de Krelagestraat. In alle gevallen forceerden de inbrekers een raam om binnen te komen. Weggenomen zijn ondermeer een zilver servies, messen, vorken, een geldbedrag en enkele sieraden.

Onder invloed Hillegom De politie hield op dinsdag 16 januari rond 01.50 uur op de Haarlemmerstraat een 38-jarige automobilist uit Zwaanshoek aan. De afwijkende rijstijl van de man viel bij de agenten op. Hij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 460 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Automobiliste rijdt bromfietser aan Oegstgeest Op maandag 15 januari rond 09.15 uur ontstond op de Irislaan een aanrijding tussen een 36-jarige automobiliste en een 17-jarige bromfietser beiden uit Oegstgeest. De bromfietser raakte daarbij aan knie en voet gewond. Hij is overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. Het ongeval onstond nadat de automobiliste vanuit een parkeervak wegreed en daarbij de bromfietser over het hoofd zag.

Kerstboom bij gemeentehuis in brand gestoken Warmond De gemeente Warmond heeft op maandag 15 januari aangifte gedaan van brandstichting aan de permanent geplaatste spar in de voortuin van het gemeentehuis aan de Herenweg. Vermoedelijk werd in de nacht van zaterdag 13 januari op zondag 14 januari de brand gesticht. De daders hebben een aantal autobanden onder de boom neergelegd en deze vervolgens in brand gestoken. De kerstboom die als cadeau gegeven is aan de burgers van de gemeente Warmond ter gelegenheid van de kerstdagen is totaal vernield. De schade bedraagt f 2.000,--.

Brutale diefstal op straat Leiden Op maandag 15 januari rond 15.00 uur werd op de Vijf Meilaan uit een tas van een 82-jarige Leidse geld gestolen door twee onbekende dames. Terhoogte van de flat Rozenburg werd zij aangesproken door de twee. Eén van de dames vroeg haar de weg en pakte daarvoor een plattegrond. Daarmee werd de Leidse afgeleid. De andere dame zag op dat moment waarschijnlijk kans om het geld uit de tas te halen. De Leidse kwam er thuis achter dat ze het geld miste.

Notoire onder invloed rijder Leiden De politie hield op maandag 15 januari rond 18.30 uur op de Lammeschansweg een 54-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man had te veel gedronken. Hij kwam aan 240 ug/l. ( 220 is de limiet) De politie kwam er achter dat dit niet de eerste keer van de man was. Vanaf oktober vorig jaar was hij al drie keer voor het zelfde feit aangehouden. Na overleg met de officier van justitie nam de politie nu de auto van de man inbeslag.

Verduistering bedrijfswagen Bodegraven Door werk van de politie heeft een bedrijf aan de Dammekant een vermiste bedrijfswagen terug. Het bedrijf miste de bedrijfswagen nadat een van de werknemers in juni 2000 niet meer op zijn werk verscheen. Het bedrijf heeft toen aangifte van verduistering gedaan. De politie wist in contact te komen met de man. Eind december 2000 werd de 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats verhoord. De bedrijfswagen is inmiddels terug.

Mishandeling Bodegraven De politie van Bodegraven heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 53-jarige man uit Bodegraven. De man raakte op 15 juni 2000 tijdens werkzaamheden binnen een bedrijf aan de Oud Bodegraafseweg slaags met een 45-jarige collega, afkomstig uit Gouda. De Gouwenaar liep hierbij een hoofdwond op.

Auto te water Ter Aar Op 15 januari, omstreeks 16.55 uur kwam een melding binnen dat een auto te water was geraakt bij de Zevenhovenseweg. De bestuurder, een 19-jarige Nieuwkoper, reed over de Zevenhovenseweg uit de richting van Ter Aar. Hij wilde een voor hem rijdend auto links inhalen, mede omdat dit voertuig aangaf rechtsaf te slaan, de Achttienkavels in. Op het moment dat de 19-jarige bestuurder zich naast het voertuig bevond, reed het ingehaalde voertuig plotseling naar de linkerzijde van de weg. De 19-jarige remde fors af en probeerde uit te wijken, maar kwam hierdoor in de naast de weg gelegen sloot terecht. Hij wist zich zelfs zonder een nat pak weer op de kant te begeven. De politie maakt proces-verbaal op.

Tasjesroof Alphen aan den Rijn Op 15 januari jl., omstreeks 20.15 uur is een 73-jarige Alphense beroofd van haar tasje aan de achterzijde van de Salvatorikerk te Alphen. Zij werd door een knaap van ongeveer 16 jaar van achteren benaderd, waarna hij de handtas, met daarin diverse bescheiden, van haar arm wegtrok. Daarna vluchtte hij via de Ambonstraat in de richting van de Willemstraat. De aangifte is opgenomen.

Rijden onder invloed Zevenhuizen Op de Zuidplasweg is op 16 januari, omstreeks 00.15 uur een 26-jarige man uit Zoetermeer aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 380 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum toelaatbare is. De man heeft proces-verbaal gekregen.

Getuigen vuurwerkongeval gezocht Schoonhoven De politie inschoonhoven is op zoek naar getuigen van een ongeval met vuurwerk in de nieuwjaarsnacht. Rond 00.30 uur op maandag 1 januari schoot een vuurwerkpijl de woning in aan de Koestraat in Schoonhoven. De pijl ontplofte in de gang van de woning waarbij diverse ramen in de gang braken. Door de knal en het rondspringend glas zijn drie bewoners gewond geraakt. Twee vrouwen en een man liepen snij- en brandverwondingen op. Het onderzoek dat de politie is gestart, heeft tot nu toe weinig resultaat gehad. De politie is op zoek naar de persoon die het vuurwerk heeft afgestoken. Hijzelf of mensen die inlichtingen hieromtrent kunnen geven worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schoonhoven: 0900-8844.

Vernieling bejaardenhuis Ammerstol Op maandag 15 januari heeft de directeur van het bejaardentehuis aan de Hoepmakerstraat aangifte gedaan van gepleegde vernielingen in de nacht van 13 op 14 januari. Op 14 januari rond 04.00 uur merkte een bewoner dat er iets niet pluis was en ging op onderzoek uit. Toen bleek dat onbekenden de brandslang op de eerste verdieping open stond zonder dat er een persoon aanwezig was. Inmiddels stond de gang onder water en kletterde het naar de begane grond. De bewoner heeft hierop de brandslang dichtgedraaid en de eigenaar van het pand gewaarschuwd. Door deze vernieling is er een flinke schadepost ontstaan. Het tapijt op de eerste verdiepnig is vernield, er is schade aan plafondtegels en binnemuren ontstaan. Een expert zal het juiste schadebedrag vaststellen. De politie is op zoek naar de mogelijke dader(s). Getuigen of anderen die informatie hierover kunnen verstrekken, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergambacht: 0900-8844. Einde persberichten