Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 16 januari 2001
10:55 dinsdag 16 januari 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

DALEN

Een 21 jarige automobiliste uit Coevorden is maandagavond met klachten over nek- en rug pijn overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen nadat ze op de Achterloo in Dalen met haar auto tegen een boom was gereden. De politie vermoedt dat ze rechts in de berm is geraakt waarna ze bij het corrigeren in een slip is geraakt. Haar auto kwam aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand.

MEPPEL

Het verkeer op de N375 bij Meppel is maandagavond tussen de rotonde Ruinerwold en de afrit A32 zon vijf uur omgeleid. Oorzaak was een truck met oplegger die met geblokkeerde remmen bijna dwars op de rijbaan stond. De 19 jarige chauffeur van de combinatie moest, om een aanrijding te voorkomen, hard in de remmen toen twee inhalende personenautos vlak voor hem invoegden. Een lading platte stalen platen ging schuiven en doorboorde de cabine. De chauffeur bleef ongedeerd maar het geblokkeerde remsysteem bleek met geen mogelijkheid weer vlot te krijgen. Er kwamen moesten twee bergingsbedrijven aan te pas komen om de weg weer vrij te maken.

COEVORDEN

De politie van Coevorden heeft maandagmiddag op aanwijzing van een getuige bij het station in die plaats een 22 jarige inwoner van Zwolle aangehouden. De man wordt verdacht van fietsendiefstallen en zwartrijden met de trein. De man vestigde de aandacht op zich toen hij probeerde bij een fietsenzaak aan de Sallandsestraat een fiets te stelen. Een werknemer is de man gevolgd en hield via zn GSM contact met de politie. De rijwielhandelaar verklaarde, dat hij de man had herkend aan de hand van het signalement dat hij van collega fietsenhandelaren uit de omgeving had gekregen. De Zwollenaar zou ook fietsen hebben gestolen in Hardenberg en Dalen. Bij controle kwam vast te staan dat de man twee keer voor fietsendiefstallen voorkwam in het opsporingsregister. Volgens de spoorwegpolitie zou de man nog wel zon 25 UVBs (uitstel van betaling) hebben lopen bij NS reizigers. De man is overgedragen aan de politie van Hardenberg.

ASSEN

In Assen is maandagnacht ingebroken in twee geparkeerde autos aan de van Swinderenhof. In beide gevallen is een portierruit ingeslagen. De dieven hadden pech. Uit de ene auto was de radio al door de eigenaar preventief verwijderd en in de andere auto was de radio kennelijk te oud om te stelen; ze hebben hem laten zitten en de eigenaren met de schade.
Een 39 jarige automobilist die zn auto had geparkeerd bij het Wilhelmina Ziekenhuis moest maandagmiddag wel constateren dat de radio CD combinatie uit zijn auto was gestolen. Het portierslot van zn auto was opengebroken.

MEPPEL

Een 22 jarige inwoner van Nijmegen is maandagmiddag even na vijf uur op de Parallelweg bij het viaduct in Meppel door twee mannen beroofd van een grote weekendtas. Volgens het slachtoffer was hij toen hij vanuit het centrum in de richting van het station liep geruime tijd gevolgd door een man. Onder het viaduct was hem de weekendtas afhandig gemaakt.
De Nijmegenaar gaf de politie een goed signalement van de dader. Het ging om een man met een getinte huidskleur met dreadlock haar net over de schouders. Zn lengte wordt geschat op ongeveer 1.85 meter. Hij had een smal gezicht met een sikje. De dader droeg een blauwe schipperstrui en een zwarte trainingsbroek. Hij liep op witte Adidas sportschoenen.
De politie stelt informatie over deze zaak zeer op prijs.

ASSEN

De politie van Assen is op zoek naar twee jongens van ongeveer 15 jaar die ervan worden verdacht de vorige week donderdagmiddag rond 13.00 uur op het fietspad in het bos bij Baggelhuizen een 33 jarige vrouw te hebben mishandeld.
Volgens de vrouw kwamen de twee jongens haar op de fiets tegemoet en ze hoorde dat de twee tegen elkaar zeiden Daar loopt een kutwijf met een kuthond De vrouw had gereageerd door te zeggen dat de twee niet zon grote mond moesten hebben. Daarop kwamen de jongens terug en een van hen gaf de vrouw een klap in haar gezicht. Van de tweede knaap kreeg ze een trap in haar rechterzij. Daarbij liep ze twee gekneusde ribben op.
De jongens zijn snel weggefietst.
Ze voldoen aan het volgende signalement:
Dader I. blanke jongen, lengte ongeveer 1.75 M kort zwart stekelig haar, opzij kaal geschoren. Hij droeg eenkort zwart leren jack en reed op een zwarte opoefiets zonder bagagedrager.
Dader II. Blanke jongen, lengte ongeveer 1.75 M, kort donkerblond haar en gekleed in een donkerblauwe jas.
Ook in dit geval is de politie blij met uw informatie.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe