Ministerie van Justitie

16.01.01

IND op het Wereld Wijde Web

Vanaf 16 januari is de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te vinden op internet onder www.immigratiedienst.nl. De IND geeft met de site actuele informatie aan geĂŻnteresseerden over de uitvoering van het vreemdelingenbeleid. Ook cijfermateriaal is op de site te raadplegen. Onder `actualiteiten' is het laatste nieuws over het vreemdelingenbeleid en de uitvoering daarvan te vinden.

Belangrijk voor mensen die naar Nederland willen komen is de interactieve Procedurewijzer. Hier kunnen vreemdelingen en referenten hun verblijfsdoel opgeven en wordt hen gepresenteerd aan welke voorwaarden zij moeten voldoen voor een aanvraag.

Voorbeeld: een Turkse vrouw wil zich bij haar partner in Nederland voegen. Het verblijfsdoel kan worden ingevoerd en de gebruiker krijgt een overzicht aan welke voorwaarden zij moet voldoen en welke documenten nodig zijn voor een verblijfsvergunning.

Op 1 april 2001 zal de procedurewijzer met alle procedures zijn gevuld en conform de nieuwe Vreemdelingenwet werken.

Werkzoekenden kunnen functieprofielen opvragen en hebben (op termijn) inzicht in de openstaande functies bij de IND.

Op het onderdeel voor de werkzoekenden na zal alle informatie eind februari ook in de Engelse taal beschikbaar zijn. De op de site vermelde folders en brochures zijn te `downloaden' of per e-mail te bestellen.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 16-01-2001