Politiebericht Groningen: Diverse 16-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 16 januari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: lastige klant
Een 48-jarige man uit Groningen wilde na gebruik te hebben gemaakt van de diensten van een prostituee het pandje niet één twee drie verlaten. Na politiebemoeienis maakte de man veel stennis op straat en werd hij gesommeerd de straat te verlaten. Omdat hij aan de vorderingen niet voldeed werd hij aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: man aangehouden voor diefstal
Een 26-jarige man zonder vaste verblijfplaats is maandagmiddag aangehouden omdat hij in een woning aan de Bedumerweg een fles drinken had weggenomen. De bewoonster van het pand had de politie gewaarschuwd dat de man tegen haar wil de woning was binnengekomen. Bij controle bleek de man nog gesignaleerd te staan voor het uitzitten van een gevangenisstraf. Hij is overgedragen aan Justitie.

Haren: rookontwikkeling in bank
Een bank aan de Rijksstraatweg in Haren werd maandagmiddag ontruimd omdat de gehele bovenverdieping vol rook stond. Bij inspectie door de brandweer bleek er vuur te zijn ontstaan in de cv-ruimte. De brandweer nam de bestrijding van het vuur voor haar rekening.

Groningen: jeugdige dealer aangehouden
Bij controle van een groepje druggebruikers in de Hoekstraat vluchtte een 17-jarige jongen uit Hoogezand die ervan verdacht werd te dealen weg. De man kwam na een aanrijding met een politieauto in de straat ten val en werd aangehouden. Hij bleek zes bolletjes cocaïne bij zich te hebben en is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: geluidsinstallatie in beslag genomen De politie werd maandagnacht rond 03.00 uur gezonden naar een woning aan de Paramaribostraat waar zeer luide muziek klonk. Na lang aanbellen deed de 58-jarige bewoonster, die onder invloed van alcohol verkeerde, open en maakten de agenten aanstalten de geluidsinstallatie in beslag te nemen. De vrouw pakte zelf de stereo op en smeet die met kracht tegen de grond. De inmiddels gedeeltelijk kapotte installatie is meegenomen en de rust keerde weer in de buurt.

Groningen: vrouwen aangereden op zebrapad
Doordat een taxi op de A. Deusinglaan die stopte voor een zebrapad van achteren werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Groningen gleed de taxi door en raakte op het zebrapad twee vrouwen (17 en 22). De beide bestuurders van de autos en de beide aangereden vrouwen werden voor controle naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Oude Pekela: fietsendief aangehouden
Een 15-jarige jongen uit Oude Pekela is gisteravond aangehouden voor het stelen van een fiets. De politie zag hem lopen op de Scheepshellingstraat in zijn woonplaats met de fiets op de nek. Toen hij daarover aan de tand gevoeld werd gaf hij de diefstal toe. Hij heeft een verklaring afgelegd.

Hoogezand: autokraker aangehouden
Na een tip van een toevallig passerende voetganger, kon de politie even na middernacht op het terrein van een bedrijf aan de Rembrandtlaan in Hoogezand een 28-jarige inwoner van Hoogezand aanhouden, die bezig was een auto open te breken. De man ontkende in eerste instantie, maar al snel bleek dat hij in het bezit was van een autoradio die vermoedelijk uit een andere auto was gehaald. De man is voor nader onderzoek aangehouden.

Veendam: fietsvandalen aangehouden
Gistermiddag tegen half vijf heeft de politie vier jongens uit Veendam in de leeftijd van 16 en 17 jaar aangehouden voor de betrokkenheid bij het vernielen van een fiets. Dit gebeurde in de Winkler Prinsstraat in hun woonplaats bij het Veenmuseum. Een 16-jarige jongen bekende uiteindelijk dat hij de fiets had vernield. De andere drie stonden erbij en keken ernaar. De vier zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Scheemda: inbraak
Zondagnacht is er ingebroken in een boerderij aan de Oosterstraat in Scheemda. Daarbij werd onder meer een computer meegenomen en een aantal gouden munten. Men is binnenkomen door een zijdeur te forceren. De bewoners waren niet thuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Marum: gewonde bij ongeval
Een 19-jarige inwoner van Kornhorn raakte gisteravond licht gewond toen hij op de Noorderringweg in Marum met zijn auto tegen een boom botste en daarna met de auto in de sloot belandde. De auto raakte daarbij totaal vernield. De bestuurder kon zelf uit het wrak komen en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Winsum: auto glijdt door
De auto van een 21-jarige inwoner van Groningen raakte aan de voorkant zwaar beschadigd toen hij zondagnacht op de Provincialeweg bij Ranum rechtdoor gleed en tegen een paal en enkele boompjes tot stilstand kwam. De automobilist bleef ongedeerd. De automobilist kwam van de richting Baflo en wilde op de T-splitsing linksaf slaan. Door de gladheid echter gleed hij rechtdoor. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Informatie, Afdeling Communicatie, 0900 8844