Politiebericht Flevoland: district Noord 16-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Gewonde na aanrijding
EMMELOORD Op de kruising van de Muntweg met de Kuinderweg zijn gisterochtend 2 automobilisten met elkaar in botsing gekomen. De aanrijding ontstond toen een 54-jarige automobilist uit Oosterhout vanaf de Muntweg de Kuinderweg opdraaide en geen voorrang verleende aan een 38-jarige man uit Luttelgeest. Deze laatste is met klachten over pijn in de borst per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis en mocht na controle naar huis. Beide auto(s zijn afgesleept.

Bromfietscontrole
EMMELOORD Bij een bromfietscontrole gistermiddag in het kader van het Easy Ridersproject heeft de politie in het totaal 17 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Negen van hen bleken in orde te zijn. De 8 andere bestuurders hebben allen een bekeuring gekregen omdat hun bromfiets te veel vermogen had.

Kleine weedplantage
LELYSTAD Nadat de brandweer gistermiddag uitrukte naar een brandje in een woning aan de Klip (pan oververhit, alleen rookschade), ontdekte zij in de woning een kleine weedplantage. 150 planten, assimilatielampen en overige apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoonster van het pand vertelde wel te weten dat er een plantage was. Later die dag meldde de bewoner van de woning zich op het bureau en heeft een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na inbraak in supermarkt
LELYSTAD Vanochtend vroeg heeft de politie op de fietsbrug tussen de Tjalk en de Middendreef een 42-jarige man uit Lelystad aangehouden. De man had in zijn fietstassen flessen cola die vlak daarvoor gestolen waren uit een supermarkt in de Tjalk. Een getuige had de inbraak gezien en de politie gebeld. De aangehouden verdachte, die bij het zien van de politie nog te voet probeerde te vluchten, is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.