Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.15 uur
Van GSM beroofd

MAARSSEN Op maandag 15 januari is een man van zijn mobiele telefoon beroofd.

De 20-jarige man uit Maarssen liep omstreeks 14.45 uur in de parkeergarage aan de Bisonspoor. Terwijl hij aan het SMS-en was met zijn GSM, passeerde hij twee jongemannnen. Na hen te zijn gepasseerd, stopte de man zijn GSM in zijn jaszak. De mannen kwamen vervolgens achter hem aan, één van hen ging voor en één achter de man staan. Degene voor hem gaf hem een duw en daarna een vuistslag in zijn gezicht. De man kwam ten val en terwijl hij op de grond lag, pakte de jongeman achter hem zijn GSM uit zijn zak. Vervolgens moest de man zijn portemonnee af staan, maar daar er niets in zat, lieten de beiden deze liggen en renden zij weg.

De daders voldoen aan het volgende signalement:
1) Blanke man, 20-25 jaar, 1.85 à 1.90 m, breed postuur, blond haar met stekels (middels gel). Hij droeg een zwart bomberjack en een lichtblauwe spijkerbroek.

2)Blanke man, 20-25 jaar, 1.75 à 1.80 m, normaal postuur, blond stekelhaar. Hij droeg een groen bomberjack en een lichtblauwe spijkerbroek.

De politie stelt een nader onderzoek naar deze beroving in.

Aanrijding tussen bromfiets en auto

MIJDRECHT Op maandag 15 januari heeft er een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaatsgevonden, waarbij de bromfietser gewond raakte.

Omstreeks 19.00 uur reed een 39-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Hoofdweg, komende uit de richting van de Roerdomp. Op de kruising met de Maarschalkstraat sloeg de automobilist links af. Hierbij verleende hij een hem tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Mijdrecht niet de vrije doorgang. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De bromfietser kwam ten val en liep daarbij beenletsel op. De jongen is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. Hij kon na behandeling naar huis.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op maandag 15 januari heeft de politie middels de lasergun een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond tussen 13.40 uur en 14.10 uur op de Verbindingsweg plaats. Er werden 6 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Terwijl de toegestane snelheid 50 km/u. bedroeg, reed de automobilist met de meeste haast met een snelheid van 78 km/u.