Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 16-01-2001 Persberichten district Sittard (12.00 uur) Dinsdag, 16 januari 2001

District Sittard

Sittard; coniferenbrand
Afgelopen maandagavond omstreeks 18.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Janekersvaart in Sittard. Bleek dat een aantal coniferen aan de achtertuin van een woning in brand stonden. Omwonenden wisten de coniferenbrand samen met de brandweer snel te blussen. Totaal zon zestal coniferen raakten door de brand vernield.

Geleen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Annastraat in Geleen van een 53-jarige automobilist uit die plaats, kreeg de politie aanwijzingen dat de Geleendenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De verdachte weigerde echter medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in het bloed. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Geleen; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Kerenshofweg in Geleen van een 22-jarige automobilist uit Stein, bleek dat de auto niet is verzekerd. De politie die de Steindenaar hiervoor bekeurde, waarschuwde de automobilist dan ook om, zolang het voertuig niet verzekerd is niet meer in de auto te rijden. Bleek dat de Steindenaar toch weer wegreed in zijn auto. De politie heeft de auto inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Geleen; coniferen
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 03.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Pastoor Vonckenstraat in Geleen. Bleek dat bij een woning een tuinafscheiding (coniferen) in brand stond. Tengevolge van de coniferenbrand raakten totaal ruim 15 coniferen vernield.

Geleen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Lupinehof in Geleen ontdekten afgelopen maandagnamiddag dat was ingebroken. Inbrekers zijn de woning via een raam aan de achterzijde binnengedrongen en hebben een tv-toestel, een gsm en computerapparatuur gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.