Metaalunie

Nieuwegein, 16 januari 2001

Metaalunie richt branchegroep Dutch Suppliers of Sheetmetal Products (DSSP) op

De Metaalunie heeft de branchegroep Dutch Suppliers of Sheetmetal Products (DSSP) opgericht. De DSSP stelt zich ten doel de branchespecifieke belangen van de bedrijven in de plaatbewerking te behartigen. De DSSP richt zich op plaatbewerkings- en plaatverwerkingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in scheidings- en vervormingsdisciplines en het toeleveren van onderdelen/halffabrikaten uit plaat (staal, r.v.s. en aluminium tot 8 mm).

De branchegroep heeft al een aantal activiteiten uitgevoerd. Zo heeft zij een branchepolis ontwikkeld met een ruimere dekking en een lagere premie dan de huidige bedrijfsschade-verzekeringen. Er is een checklist gemaakt aan de hand waarvan servicecontracten ten behoeve van onderhoud van bewerkingsmachines gecontroleerd kunnen worden. Ook is er een benchmark bij een tiental plaatbewerkingsbedrijven uitgevoerd. Deze benchmark dient mede als basis voor toekomstige activiteiten. Een website wordt binnenkort ter hand genomen. Voorzitter van DSSP is de heer P. ter Horst van Demar Laser te Hengelo.

De Metaalunie heeft meer dan 40 branchegroepen en -verenigingen. Branchegroepen en
-verenigingen houden zich bezig met branchespecifieke belangenbehartiging, met name op het economische en technische vlak. Deze specifieke belangenbehartiging sluit goed aan bij de brede collectieve en individuele belangenbehartiging van de Metaalunie.
Voor meer informatie: ing. W.J.B. Betting, hoofd branches van de Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44.