Nieuwe Tivoli-partner Bartox creëert veilige vormen van e-business

Specialisatie op security-gebied bij verzelfstandigde business unit van IBM-partner Brocom

Amsterdam, 16 januari 2001 - De business unit e-business van IBM Business Partner Brocom wordt op 15 januari jl. verzelfstandigd en gaat verder onder de naam Bartox. De nieuwe dochter van Brocom Automatisering Holding gaat haar focus richten op security en de integratie daarvan in e-business-toepassingen. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van de ervaring en kennis die Brocom in 14 jaar heeft opgebouwd. Centraal in de dienstverlening van Bartox staat Tivoli SecureWay, de suite van Tivoli's beveiligingsproducten.

Bartox is opgericht om in te spelen op de wensen van bedrijven en instellingen in de huidige fase van e-business. Nu de huidige standalone-websites worden vervangen door geïntegreerde internetsystemen, zitten organisaties vooral verlegen om kennis over back-end-integratie en beveiliging. Alleen met een adequate integratie en security is het immers mogelijk om bedrijfsprocessen geautomatiseerd en veilig over het web te laten plaatsvinden - met als resultaat meer omzet en kostenbesparing. Bartox wordt een bedrijf met volledige focus op deze twee elementen. Alle kennis en capaciteit binnen Brocom zijn daarvoor vrijgemaakt.

Bartox levert ten eerste expertise op het gebied van advisering en implementatie van (internet)architecturen die zijn gericht op back-end-integratie en transactiebeveiliging. Klanten profiteren daarbij van de brede praktijkervaring van Bartox op het gebied van koppelingsmogelijkheden met bestaande (legacy-) informatiesystemen. Bartox maakt daarbij gebruik van toonaangevende IBM-technologie, zoals WebSphere, MQSeries en diverse Java-tools.

Bij het opzetten van de applicatiearchitectuur besteedt Bartox bovendien veel aandacht aan de toegangsbeveiliging tot de achterliggende systemen die via de webapplicatie worden ontsloten. Daartoe wordt de SecureWay-suite van Tivoli ingezet. Ook vindt beveiliging van de daadwerkelijke transactie- of informatieoverdracht plaats tot en met het niveau van plaatsing van een digitale handtekening.

Vanaf 15 januari opereert Bartox als zelfstandige partij in de markt, die zichzelf volledig kan ontplooien op het gebied van back-end-integratie en security. Daarmee is Bartox voor Tivoli een belangrijke toevoeging aan het geselecteerde gezelschap van Tivoli Partners.

Over Bartox
Bartox, een onderdeel van Brocom Automatisering Holding, is gespecialiseerd in het adviseren over en implementeren van (internet)architecturen. Er vindt kennisspecialisatie plaats op het gebied van back-end-integratie en transactiebeveiliging. Hierbij adviseert Bartox oplossingen die uitsluitend gebruikmaken van webstandaarden. Bartox is geautoriseerd IBM Software Business Partner en Tivoli SecureWay Partner. Meer informatie over Bartox vindt u op www.bartox.com.

Over Tivoli Systems
De software van Tivoli beheert het fundament van e-business door de grenzen van het traditionele netwerk- en systeembeheer te verleggen van datacentra naar het Internet, van de desktop naar pervasive devices. Toonaangevende bedrijven op de hele wereld maken gebruik van Tivoli-software, Tivoli Ready-producten van derden en Team Tivoli-partnerservices. Daarmee beheersen zij de kosten en de strekken zich uit tot het beheer van beveiliging, opslag en mobiele apparatuur, waarmee ze de technologische infrastructuur mogelijk maken voor business van de volgende generatie. Tivoli is een IBM-bedrijf en heeft haar hoofdkantoor in Austin (Texas). Zij distribueert haar producten wereldwijd via een internationaal netwerk van verkoopkantoren, systeemintegrators, resellers en IBM-verkoopkanalen.