Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 16-01-2001
1ePersberichtdinsdag16januari2001


Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond om 22.55 uur is op het Vianenpad een 59-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor was hij met zijn auto tegen een paal op de Orpheuslaan gereden. Na de aanrijding reed hij door. Getuigen waarschuwden de politie. Bij controle bleek de verdachte gedronken te hebben. Hij blies 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Poging inbraak
Dinsdagmorgen omstreeks 0.45 uur trof de gewaarschuwde politie in een bedrijfspand op het Winkelcentrum Woensel een 18-jarige man uit Eindhoven aan. De man had een ruit vernield en was naar binnengeklommen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Poging diefstal auto
Dinsdagmorgen om 3.20 uur zijn op de Otto Veniusweg twee mannen, 19 en 20 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor hadden getuigen gezien dat zij daar aan een geparkeerde auto stonden te rommelen. Zij waarschuwden de politie. Bij controle bleek de auto te zijn opengebroken. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
Dinsdagmorgen omstreeks 4.55 uur ging het alarm van een bedrijf aan de Run af. Bij controle bleek er een ruit te zijn vernield. Uit het pand verdween een computer met printer.

Deurne: Diefstal auto
Afgelopen nacht is vanaf een oprit van een woning aan de Korstmos een grijze personen-auto, Mercedes 190, kenteken 01-FS-FL, weggehaald.

Helmond: Winkeldiefstal
Dinsdagmorgen om 10.10 uur is in een winkel op de Markt een 15-jarige meisje uit Helmond aangehouden. Zij nam daar goederen ter waarde van fl. 17,95 weg, zonder deze af te reke-nen. Voor verdere afdoening is zij verwezen naar bureau Halt.