Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 16-01-2001 Mediaberichten 16 januari 2001 (12.00 uur)

BAARLO Radarcontrole

BAARLO Tijdens een radarcontrole op de Napoleonsbaan Noord heeft de politie maandag 367 bekeuringen opgemaakt onder de 3051 passanten. De snelheidscontrole vond plaats in het kader van het project Samen minder. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur, de limiet betreft 50 km per uur.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND De politie heeft maandagmiddag een 33-jarige inwoner van Roermond aangehouden nadat hij in een winkel aan het Munsterplein een diefstal had gepleegd. De man probeerde 4 dekbedovertrekken ter waarde van ruim 500 gulden mee te nemen zonder te betalen. Een beveiligingsmedewerker betrapte de man en waarschuwde de politie. Deze nam de verdachte mee naar het politiebureau en daar bleek dat de Roermondenaar nog werd gezocht vanwege een eerder gepleegde inbraak. Hierop werd hij ingesloten in een politiecel. Voor de winkeldiefstal wordt proces-verbaal opgemaakt.

VENLO IJsgevaar

VENLO Politie en brandweer moesten er maandagavond aan te pas komen toen twee minderjarige jongens vastzaten op een eiland van een vijver aan de Rijnbeekstraat. De knapen waren over het ijs naar het eiland gelopen maar durfden niet meer terug omdat ze het ijs te dun vonden. De politie waarschuwde de brandweer die vervolgens met een brandcard aan een lang touw het tweetal wist te bevrijden. De Venlose jongens werden meegenomen naar het politiebureau om behalve op te warmen ook ernstig onderhouden te worden over hun gedrag. Ze werden daarna opgehaald door hun ouders. De politie waarschuwt voor het ijsgevaar. Het ijs is op de meeste plaatsen nog veel te zwak om erop te staan danwel te schaatsen.

VENRAY Oplichting

VENRAY De politie is op zoek naar een man vermoedelijk een Spanjaard die maandagmiddag met listige kunstgrepen een onderneming op de Bleek heeft benadeeld. De man wist door veel praten en bewegen enkele honderden guldens achterover te drukken en met een smoes de winkel te verlaten. De verdachte wilde een apparaat kopen en vroeg of hij met 1000 gulden kon betalen hetgeen geen probleem was. Toen de verkoper het resterende bedrag in briefjes van honderd gulden wilde teruggeven, vroeg de man om briefjes van 25 gulden. Om zijn verzoek kracht bij te zetten en vanwege zijn Spaans taalgebruik, begaf de man zich achter de toonbank en nam enkele briefjes van honderd gulden in zijn handen. Tijdens de uitleg heeft de verdachte kans gezien diverse briefjes van honderd gulden achterover te drukken. Met de opmerking dat hij een vriend ging halen die Engels sprak, verliet hij de winkel. Met achterlating van het apparaat een friteuse maar met het winkelgeld op zak. Het signalement van de man luidt: ca. 1.70 meter lang, tussen 40 en 50 jaar, donker haar, sprak Spaans en hij droeg een geruite blazer en een geel overhemd. De onderneming heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in. Mensen die aan de hand van het signalement denken de verdachte te kennen of herkennen, worden dringend verzocht de bellen met de politie van Venray onder nummer: 0900-8844 (30 ct/min.). De politie waarschuwt met name winkeliers voor dit soort praktijken.

VENRAY Doorrijding met letsel

VENRAY De politie van Venray is op zoek naar een bromfietser die maandagavond rond 18.15 uur betrokken is geweest bij een aanrijding op de Markstraat en daarna is doorgereden. Bij het verkeersongeval is een 20-jarige bromfietser uit Venray gewond geraakt, hij moest zich met enkele forse kneuzingen onder doktersbehandeling stellen. Het slachtoffer week uit voor de andere onbekende bromfietser, kwam ten val en belandde onder een geparkeerde bestelbus. De onbekende bromfietser met vermoedelijk een witte Puch - bevond zich in een groep jongeren die nabij een cafe aan de Markstraat stond. Toen deze de weg opreed moest de 20-jarige bromfietser uitwijken met genoemd gevolg. Eventuele getuigen van het ongeval of mensen die weten wie de onbekende bromfietser is, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Venray, telefoon: 0900 8844.