Gemeente Voorschoten


* Verkeersmaatregelen Nassauwijk

* Wiw/Rea-subsidieverordening 2001

* Lagere stikstofverliesnormen Meststoffenwet Verkeersmaatregelen Nassauwijk
De werkzaamheden aan het bergbezinkbassin aan de J.W. Frisolaan vorderen gestaag ondanks de natte weersomstandigheden van de laatste tijd. De aannemer is tot op heden voornamenlijk actief geweest op de locatie naast de gymzaal aan de Juliana van Stolberglaan. Daar is echter vanaf 8 januari 2001 verandering in gekomen.

Begin 2001 zijn borden geplaatst waarop de stremmingen die de uitvoering teweeg gaat brengen staan aangegeven. Gedurende de totale uitvoeringsperiode is deze bebording van kracht.

Tijdens de genoemde perioden is er sprake van een verminderde bereikbaarheid van de betreffende wijkdelen. De gemeente zal echter in samenwerking met de aannemer er voor zorgdragen dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

De volgende werkzaamheden gaan plaatsvinden:

* sinds 8 januari tot eind januari 2001: aanbrengen riolering d.m.v. een gestuurde boring, onder het kruispunt J. van Stolberglaan/Wijngaardenlaan/Oranjekade. De Oranjekade en de J. van Stolberglaan zullen ter plaatse van de Wijngaardenlaan worden afgesloten voor autoverkeer. In de Oranjekade zal tijdelijk het eenrichtingsverkeer regiem worden opgeheven.
* eind januari tot eind februari 2001 : aanleg riolering in de Juliana van Stolberglaan en de J.W. Frisolaan. Beide straten worden gefaseerd d.w.z. na elkaar opengebroken.
* eind februari tot eind maart 2001 : herbestratingswerken in de Juliana van Stolberglaan en J.W. Frisolaan. Beide straten worden gefaseerd d.w.z. na elkaar hersteld.

* in het najaar van 2001 zullen de bestratingen i.v.m. nazettingen definitief worden hersteld.

* bovenstaande planning is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Voor vragen over de genoemde werkzaamheden kan contact worden opgenomen met de heer C.L. Moriën van de afdeling Weg- en Waterbouw en Verkeer, telefoon 5600 742.



Wiw/Rea-subsidieverordening 2001

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat de raad van deze gemeente op 21 december 2000 de "Wiw/Rea-subsidieverordening 2001" heeft vastgesteld.

In deze verordening zijn regels opgenomen voor de uitvoering door de gemeente van de Wet inschakeling werkzoekenden en de Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten. Deze wetten stimuleren, door het beschikbaar stellen van subsidies, de uitstroom naar werk van werkzoekenden en arbeidsgehandicapten.

De verordening treedt in werking op 24 januari 2001. Tegelijkertijd vervalt de Verordening stimuleringsregeling uitkeringsgerechtigde en vrijlating van inkomsten 1998. De verordening kan desgewenst worden ingezien in het gemeentehuis, bij de afdeling Sociale dienstverlening en Zorg, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30. Telefonische informatie kunt u krijgen bij mevrouw I.M. Ruitenbeek, telefoon (071) 5600696.



Lagere stikstofverliesnormen Meststoffenwet

Per 1 januari 2001 gelden voor bouwland en braakland op zand- en lössgronden lagere stikstofverliesnormen dan voor bouwland en braakland op veen- en kleigronden. Deze normen hebben betrekking op de maximale verliezen die het Mineralenaangiftesysteem (MINAS) toestaat bij gebruik van meststoffen op landbouwgrond.

De gebieden die tot de zand- en lössgronden worden gerekend staan weergegeven op kaarten. Deze gebieden komen overeen met de gebieden waarvoor in het Besluit gebruik dierlijke meststoffen 1998 een uitrijverbod van 1 september tot 1 februari is geregeld. De kaarten liggen tot 15 februari 2001 ter inzage bij het informatiecentrum van bureau Voorlichting en Communicatie van het gemeentehuis. Inzage is mogelijk dagelijks van 08.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Mestloket, tel. 0800-2233322 of de homepage van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij raadplegen (www.minlnv.nl).
* 26 dec Daphne Noëlle d.v. R.J. Mol en N.M. Beekman;
* 04 jan Sam Johannes Jozef, z.v. J. Bogerd en S.E.M. Hermans;
* 04 jan Liza Anna-Maria, d.v. J. Bogerd en S.E.M. Hermans;
* 05 jan Jimmy, z.v. R.B. Wissink en J. Filippo;
* 07 jan Evelien Martine d.v. M.J. van Rooyen en Y.M.H.M. Schoonens;
* 11 jan Lotte Janna, d.v. R.A.J. Elfrink en E.J.T. Schellevis;
* 02 jan M.A.H. Burggraaf, oud 76 jaar;

* 07 jan F. Ruigrok, wv. van der Voort, oud 90 jaar;
* 08 jan J.M. van Wissen ev. Van Vliet, oud 62 jaar;
* 09 jan J.C. Buijtenhek, wv. G.E. Gaillard, oud 78 jaar;
* 08 jan P. Kloprogge, oud 98 jaar;


* 11 januari 2001: G&D Promotions voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 29 januari tot en met 11 februari 2001 voor de PC Discount / planeten & CD beurs in de Darling Market te Rijswijk.

* 11 januari 2001: De heer Ch.L. Krul voor het draaien van orgelmuziek van 1 januari 2001 tot 1 januari 2002. wegverkeer, mede dat zij het volgende verkeersbesluit hebben genomen:

Aanwijzing van een invalidenparkeerplaats op naam op de hoek Trompweg/Floriszpad, ter hoogte van huisnummer 1, alhier. Dit verkeersbesluit is aangekondigd op het publicatiebord aan het weken na de schriftelijke toewijzing aan de aanvrager, t.w. vanaf 12 januari 2001, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Adres: Postbus 393, 2250 AJ Hasenoot, telefoon 071 - 5601 812.
wk 1

* geen
Wk 01

* schoolstraat 48, voor het wijzigen van de voorgevel; en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op afspraak worden ingezien. Indien een vrijstelling op grond van het bestemmingsplan noodzakelijk is, vindt een aparte publicatie plaats. Dat is de eerste gelegenheid om uw zienswijze over de aanvraag gemotiveerd en schriftelijk in te dienen. Indien een bouwvergunning is verleend vindt eveneens een publicatie plaats. Dan biedt de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid een gemotiveerd bezwaarschrift in te
Verleende bouwvergunningen:

Wk 01

* Cor van Osnabruggelaan 94, voor het plaatsen van reclame;
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending of uitreiking van de vergunning dan wel aanwijzing tot Rijksmonument of plaatsing op de Gemeentelijke Monumentenlijst (zie bovenstaande datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Gelijktijdig kan aan de president van de rechtbank te 's-Gravenhage (sector bestuursrecht), worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dat vereist. Inwilliging van dit verzoek kan betekenen dat de bouwactiviteiten onmiddellijk stopgezet dienen te worden.

Nadere inlichtingen omtrent deze procedures kunt u verkrijgen bij de heer mr H. Wester van de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken van onze gemeente, (telefoon 071- 5600 622).