Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 16-01-2001 Persberichten District Heerlen
Dinsdag 16 januari 2001

Heerlen; vrachtauto gestolen
Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur afkomstig uit het Noorse Hammerfest ontdekte maandagmiddag tot zijn verbijstering dat zijn trekker met oplegger gestolen was vanaf de parkeerplaats Tienbaan aan de A-76. Omstreeks 16.45 uur kwam de man uit het daar gelegen wegrestaurant en zag dat zijn combinatie verdwenen was.
Het ging hierbij om een witte trekker en een eveneens witte oplegger ( die overigens leeg was) van het merk Scania.
Door de politie werd een aangifte opgenomen en een internationale signalering verzonden.

Hoensbroek; verkeerscontrole
Maandagmiddag werd op de Randweg in Hoensbroek een algemene verkeerscontrole gehouden. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur werd een groot aantal voertuigen gecontroleerd op hun technische staat. Tegen 15 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt variërend van het rijden met kale banden en een defecte uitlaat tot het niet dragen van de autogordel en het rijden zonder rijbewijs.

Hoensbroek; vernielingen
Sedert enige tijd worden bewoners van de Hoensbroekse wijk De Dem geteisterd door een groot aantal vernielingen.
In een week tijd werden door onverlaten de banden van ruim honderd personenauto(s die in de buurt van de Demstraat en de Slakkenstraat geparkeerd stonden lekgestoken.
Gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Deze stelt een onderzoek in om de daders te achterhalen en is daartoe op zoek naar mensen die informatie kunnen verstrekken over de daders van deze ergerlijke vernielingen.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.