Gemeente Weerselo


Datum plaatsing: 17 januari 2001
Per 1 januari 2001 is de ambtelijke organisatie verdeeld over de 3 gemeentehuizen (wij noemen dat de werklocaties) van de voormalige gemeenten Denekamp, Ootmarsum en Weerselo. Omdat er hier en daar nog wat onduidelijkheid bestaat willen wij graag in het kort nog even aangeven waar u voor welke zaken terecht kunt.

Zoals eerder vermeld: de ambtelijke diensten zijn gehuisvest in de werklocaties te Denekamp, Ootmarsum en Weerselo. De feitelijke situatie is zo, dat er ogenschijnlijk sedert 1 januari jl. niets veranderd is. In elke werklocatie worden nagenoeg alle diensten verricht voor het grondgebied van de voormalige gemeenten. Daarom komt u in de werklocaties de u bekende ambtenaren tegen. De telefonische bereikbaarheid van de werklocaties is niet gewijzigd. Dat betekent, wanneer u contact zoekt met een ambtenaar in bijvoorbeeld Ootmarsum u het "oude" telefoonnummer van de gemeente Ootmarsum kunt bellen.

Wilt u rekening houden met de openingstijden ?
Deze zijn in alle locaties gelijk. De werklocaties zijn geopend van 08.30 tot 12.30 uur. Na de middag zijn de werklocaties gesloten. Uiteraard zijn deze dan wel telefonisch bereikbaar. Op de donderdagen zijn de Bureaus Burgerzaken geopend van 16.30 tot 18.30 uur. U kunt tijdens deze vroege avondopenstelling enkel terecht voor paspoorten, rijbewijzen, uittreksels etc.
Deze situatie blijft voorlopig zo

Het gemeentebestuur is centraal gehuisvest in de werklocatie Denekamp. Daar kunt u terecht voor een gewenst contact met de burgemeester, een wethouder of de (tijdelijk) gemeentesecretaris. Voor een afspraak kunt u bellen met Marieke Hesselink, telefonisch bereikbaar onder nummer: 0541 - 358808.

Het ligt in de verwachting, dat de gemeenteraad binnen niet al te lange tijd besluiten neemt over de naam van de nieuwe gemeenten en de plaats waar het gemeentehuis gehuisvest zal zijn. hoofd van de afdeling Algemene en bestuurszaken in de locatie Weerselo, telefonisch bereikbaar onder nummer: 0541 - 669615.

Aanloopproblemen burgerzaken
Om de dienstverlening door Burgerzaken ook na de gemeentelijke herindeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn in de afgelopen weken de nodige voorbereidingen getroffen. onder andere zijn de computersystemen van Denekamp, Ootmarsum en Weerselo gekoppeld. Hoewel er tijdig getest is en daarbij geen schokkende zaken zijn geconstateerd, blijkt in de dagelijkse praktijk de dienstverlening op de locaties Ootmarsum en Weerselo en in iets mindere mate in Denekamp allesbehalve vlekkeloos te lopen. Reisdocumenten kunnen niet direct worden aangemaakt, uitttreksels kunnen niet worden meegegeven en ook het vervaardigen van nieuwe rijbewijzen kan enkele dagen duren. Dat is vervelend voor u als klant, maar ook voor de betrokken medewerkers. Hoewel een excuus het probleem niet oplost, is het wel op z'n plaats. Hopelijk is het zo dat op het moment van verschijnen van dit artikel de problemen zijn opgelost. Mocht dat nog niet zo zijn, dan vragen we daarvoor uw begrip. De medewerkers van de locaties Ootmarsum, Weerselo en Denekamp zetten zich ervoor in de nadelige gevolgen voor u zo beperkt mogelijk te houden.

Vaststelling bestemmingsplan
Met ingang van 18 januari 2001 liggen gedurende vier weken in de werklocatie Denekamp, bij het bureau VROM, voor een ieder ter inzage de raadsbesluiten van 21 december 2000 tot vaststelling van:
1. het bestemmingsplan "Tilligte 1998". Dit plan voorziet in de toekomstige woonuitbreiding de kern Tilligte in het gebied ten noordwesten van de bestaande bebouwing en aansluitend het al ontwikkelde woongebied aan het Kerkepad;

2. het bestemmingsplan "Buitengebied, partiële herziening Bergvennenweg/Disseroltweg".
Deze herziening heeft betrekking op het perceel Bergvennenweg 27 waarvan de bestemming "agrarische bedrijfsdoeleinden" wordt gewijzigd in de bestemming "agrarisch gebied met landschappelijke waarde" en op een perceelsgedeelte naast het aannemersbedrijf aan de Disseroltweg 52 waarop de onlangs afgebroken woning Bergvennenweg 27 kan worden herbouwd. Deze vervangende nieuwbouw is via een eerder verleende vrijstelling inmiddels gerealiseerd.
3. het bestemmingsplan "Buitengebied, partiële herziening Kanaalweg". Deze herziening omvat een wijziging van de bestemming "agrarisch gebied" in de bestemming "woondoeleinden" voor een tweetal percelen aan de Kanaalweg ten behoeve van vervangende nieuwbouw. De woning op het perceel Kanaalweg 10 is via een eerder verleende vrijstelling inmiddels gerealiseerd. De daarnaast geplande woning strekt ter vervanging van de woning Nordhornsestraat 130 die moet wijken voor de aanleg van de randweg.

Gedurende de inzagetermijn kan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken tegen de bestemmingsplannen bedenkingen inbrengen. Tegen het onder c. genoemde bestemmingsplan kunnen tevens bedenkingen worden ingediend door degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt. De bedenkingen moeten schriftelijk worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Tevens liggen ter inzage de bestemmingsplannen "Janskamp 1998" en "Het Remerink".
De goedkeuring van deze bestemmingsplannen is onherroepelijk. De gemeenteraad van Denekamp heeft in zijn vergadering van 21 december 2000 besloten de vrijstellingsprocedure te starten als bedoeld in artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de bouw van een woning aan de Kanaalweg. Deze woning dient ter vervanging van de woning aan de Nordhornsestraat 130 die moet wijken voor de randweg.
Het op 21 december j.l. vastgestelde bestemmingsplan "Buitengebied, partiële herziening Kanaalweg" heeft op deze vervangende nieuwbouw betrekking.
Het bouwplan ligt met ingang van 18 januari 2001 gedurende vier weken ter inzage in de werklocatie Denekamp, bij het bureau VROM. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

B en W zijn van plan vrijstelling te verlenen voor de volgende bouwplannen:

* Uitbreiden van een woonhuis aan de Laagsestraat 48 te Oud Ootmarsum.
Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven inhoud ten behoeve voor inwoning en verkleinen van de maximum voorgeschreven afstand tot de zijdelingse perceelsgrens.

* Bouwen van een woonhuis aan de Lattropperstraat 69 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven inhoud.

* Uitbreiden van een woonhuis aan de Laagsestraat 48 te Oud Ootmarsum. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven inhoud ten behoeve voor inwoning en verkleinen van de maximum voorgeschreven afstand tot de zijdelingse perceelsgrens.

* Bouwen van een woonhuis aan de Lattropperstraat 69 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven inhoud.

De vrijstellingsverzoeken liggen met ingang van 18 januari 2000. gedurende veertien dagen ter inzage op het bureau VROM., locatie Denekamp In die tijd kan iedereen de zienswijze over het voornemen tot het verlenen van de vrijstellingen schriftelijk bekend maken bij B en W.
Door de heer J.C.M. Jansen is een bouwaanvraag ingediend voor het bouwen van een garage/berging en het verbouwen van de woning op het perceel Rudolph Wilminklaan 5 te Weerselo.
Het geldende bestemmingsplan laat de bouw niet toe. Burgemeester en wethouders zijn van plan, met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan zodat alsnog bouwvergunning verleend kan worden.
Het verzoek om vrijstelling en de bouwaanvraag liggen met ingang van 18 januari 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling VROM, bouwzaken, locatie Weerselo.
Gedurende die periode kan iedereen tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bedenkingen naar voren brengen. De bedenkingen moeten worden ingediend bij het college van Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Door de heer M.J.W. Schotten is een aanvraag bouwvergunning ingediend voor het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van een woning op het perceel Abdijweg 36 te Weerselo.
Het geldende bestemmingsplan laat de bouw niet toe. Burgemeester en wethouders zijn van plan, met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan zodat alsnog bouwvergunning verleend kan worden.
Het verzoek om vrijstelling en de bouwaanvraag liggen met ingang van 28 december 2000 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling VROM (Bouwzaken) in de locatie Weerselo. Gedurende die periode kan iedereen tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bedenkingen naar voren brengen. De bedenkingen moeten worden ingediend bij het college van Burgemeeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

BOUWZAKEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen: Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van 3 t/m 11 januari 2001 in de locatie Weerselo de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:

* Ootmarsumsedijk 3 te Weerselo: plaatsen dakkapel;
* Oude Weerseloseweg 1 te Weerselo: bouw serre;
* Bornsestraat 8-8a te Weerselo: bouw woning met inwoning en garage-berging met overkapping t.v.v. een woning met bedrijfsruimte;

* Eschgaarde 7 te Deurningen: plaatsen dakkapel en
* Pierikspad 5 te Rossum: verbouw garagebedrijf en plaatsen reclame.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling V.R.O.M., bouwzaken, locatie Weerselo.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van 3 t/m 11 januari 2001 bij de locatie Denekamp de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Bouwen van een opslagloods en landbouwwerktuigenberging aan de Dusinksweg 5 te Agelo.

* Vernieuwen van een vloer en kap van een schuur en het aanbouwen van een carport aan deWesterhoekweg 4 te Denekamp.
* Bouwen van een wagenberging aan de Dorpermeienweg 15 te Denekamp.
* Bouwen van een stal aan de Lomanskampweg 5 te Agelo.
* Uitbreiden van een woonhuis aan de Kievit 118 te Denekamp.
* Uitbreiden van een woonhuis aan de Ootmarsumsestraat 16 te Denekamp.

* Bouwen van een berging-carport aan een Dorpsstraat 88 te Lattrop.
* Plaatsen van een dakkapel op een woning aan de Veldkampsweg 62A te Denekamp.

De bouwplannen kunnen worden ingezien op het bureau VROM sector bouwzaken, locatie Denekamp.

Verleende bouwvergunningen en positieve meldingen op bouwvoornemens Vergunning is verleend voor:


* Uitbreiden van een kantine aan de Rossumerstraat 22 te Agelo. Tevens vrijstelling verleend voor het bouwen buiten het bebouwingsvlak.

* Gedeeltelijk vergroten van een woonhuis aan de Thonies van der Borchstraat 27 te Denekamp.

* Plaatsen van een sterrenwacht bij een woonhuis aan de Braamhof 2 te Denekamp.

* Verbouwen van een boerderij tot tweede bedrijfswoning aan de Nijenkampsweg 2 te Agelo. Tevens vrijstelling verleend voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven inhoud ten behoeve voor inwoning.

* Uitbreiden van een woonhuis aan de Dorpsstraat 5 te Lattrop. Tevens is vrijstelling verleend voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven inhoud ten behoeve voor inwoning.
* Bouwen van een erker aan een woonhuis aan de Havik 10 te Denekamp.
* Uitbreiden van een kinderdagverblijf aan de Brandlichterweg 57 te Denekamp.

* Bouwen van een garage/carport aan de Kanaalweg 11 te Noord Deurningen. Tevens vrijstelling verleend voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven oppervlakte aan bijgebouwen.
* Uitbreiden van een woonhuis aan de Meester Lazonderstraat 42 te
* Bouwen van een dakkapel op en erker aan een woonhuis aan de Borgstadweg 2 te Agelo. Tevens vrijstelling verleend het overschrijden van de maximum voorgeschreven oppervlakte.
* Tijdelijk plaatsen van een opslagruimte voor de duur van maximaal vijf jaren aan de Bergvennenweg 35 te Breklenkamp. en W worden ingediend., locatie Denekamp

* Slopen van een schuur aan de Dorpermeienweg 15 te Denekamp. Het sloopplan kan worden ingezien op het bureau VROM, locatie Denekamp.
Bij het bureau VROM in de locatie Denekamp ligt vanaf 18 januari 2001 op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak ter inzage de onder voorschriften verleende milieuvergunning voor het veehouderijbedrijf van:


* de maatschap Groeneveld, Ottershagenweg 18 in Tilligte.
* de maatschap Pikkemaat, Dusinksweg 5 in Agelo.
In deze vergunningen zijn voorschriften opgenomen om de nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Beroep tegen deze vergunningen kan tot 2 maart 2001 worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door degenen, die kunnen aantonen, dat zij niet eerder tegen de ontwerp-beschikking bedenkingen hebben kunnen indienen.

Degene, die beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vóór 2 maart 2001 vragen een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval wordt de vergunning pas van kracht, nadat deze voorzitter op dat verzoek heeft beslist.

Intrekking vergunning
Bij het bureau VROM in de locatie Denekamp ligt vanaf 18 januari tot 1 februari 2001 op elke maandag- t/m vrijdagmorgen van 08.30 uur tot 12.30 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak ter inzage de ontwerp-beschikking tot gedeeltelijke intrekking van de milieuvergunning voor het veehouderijbedrijf van:


* de heer F.A. Groener, Stroothuizerweg 30 in Denekamp.
* de heer W.A.J. Plegt, Plegtsweg 11a in Reutum.
Beide vergunningen zullen gedeeltelijk worden ingetrokken, omdat beide agrariërs ammoniakrechten gaan verkopen. Met deze intrekkingen wordt het milieu niet benadeeld. De intrekking bij de heer Plegt wordt van kracht op het moment, dat de vergunning van de veehouder, die de rechten koopt, onherroepelijk is geworden. Voor de vergunning van de heer Groener wordt de gedeeltelijke intrekking uiterlijk op 1 april 2001 van kracht.

Hiertegen kan iedereen vóór 1 februari 2001 bij B en W gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen. Als daarom wordt gevraagd, worden de persoonlijke gegevens van degene, die schriftelijke bedenkingen heeft ingediend, niet bekendgemaakt. Ook dit verzoek moet vóór 1 februari 2001 bij B en W worden ingediend.

Zolang de ontwerp-beschikkingen ter inzage liggen, kan iedereen om een openbare zitting vragen om mondelinge bedenkingen in te dienen of over de ontwerp-beschikkingen van gedachten te wisselen. Daarvoor kan men bellen met het bureau Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (telefoon 0541-358862).

Terinzagelegging ontwerp-Beschikking
Bij het bureau VROM in de locatie Denekamp ligt vanaf 18 januari tot 15 februari 2001 op maandag- t/m vrijdagmorgen van 08.30 uur tot 12.30 uur en buiten kantooruren op telefonische af-spraak ter inzage de ontwerp-beschikking op de aanvraag om een milieuvergunning voor het veehoude-rijbedrijf van de heren M.B.G. en B.H.A. Bonnes, Ottershagenweg 5 in Oud-Ootmarsum.

B. en W. willen de vergunning onder voorschriften verlenen om de nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Hiertegen kan iedereen vóór 16 februari 2001 bij b. en w. gemotiveerde schriftelijke bedenkingen inbrengen. Als daarom wordt gevraagd, worden de persoonlijke gegevens van degene, die schriftelijke bedenkingen heeft ingebracht, niet bekendgemaakt. Ook dit verzoek moet vóór 16 februari 2001 bij b. en w. worden ingediend.

Zolang de ontwerp-beschikking ter inzage ligt, kan iedereen om een openbare zitting vragen om mondelinge bedenkingen in te brengen of over de ontwerp-beschikking van gedachten te wisselen. Daarvoor kan men bellen met het bureau VROM (telefoon 0541-358862).

Nadat de beschikking is genomen, kan beroep worden ingesteld door:


* degenen, die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;

* de adviseurs, die geadviseerd hebben over de ontwerp-beschikking;
* degenen, die bedenkingen hebben tegen eventuele wijzigingen, die in de beschikking t.o.v. het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
* belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij niet eerder tegen de ontwerp-beschikking bedenkingen hebben kunnen inbrengen.

Terinzagelegging besluiten
Bij de afdeling V.R.O.M., werklocatie Weerselo, liggen vanaf 18 weken ter inzage de besluiten tot het (gedeeltelijk)intrekken van de vergunningen van:


* H.G.B. Hesselink, Drosteweg 20 te Saasveld (nr. 99020 d.d. 27 juli 1999).

* A.H.G. Scholten, Scholtendijk 15 te Deurningen (nr. HW 18/72 d.d. 12 december 1972).

Op verzoek van vergunninghouders hebben wij besloten tot het (gedeeltelijk) intrekken van de vergunningen. De ammoniakproductierechten zullen in het kader van het Ammoniak Reductie Plan (ARP) worden overgedragen.

Tevens ligt vanaf 18 januari 2001 gedurende zes weken ter inzage de onder voorschriften verleende vergunning in het kader van de Wet milieubeheer van:


* F.R. Scholten Linde, Laarweg 6 te Rossum voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een vleeskalverenhouderij annex de opslag van mest. Beroep tegen de besluiten kan tot en met 1 maart 2001 worden ingesteld door:

* degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van
* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het onwerp van het besluit;
* degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen
* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 1 maart 2001 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad van State is beslist.

Terinzagelegging melding
Vanaf 18 januari 2001 ligt bij de afdeling VROM in de locatie Weerselo gedurende zes weken ter inzage de melding van:

* Twelweg 7 te Rossum: het van toepassing worden van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer voor de reeds bestaande inrichting (art. 8.40 Wet milieubeheer).

Een ieder kan binnen twee weken op- of aanmerkingen met betrekking tot deze melding kenbaar maken bij Burgemeester en Wethouders.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende verzoeken ontvangen: Carnavalsvereniging De Köttelpeer'n uit Denekamp: het houden van een optocht door Denekamp in verband met carnaval 2001 op zaterdag 24 februari 2001 vanaf 14.00 uur (grote optocht) en op maandag 26 februari 2001 vanaf 14.00 uur (kinderoptocht).

Speelautomaten 2001
De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen speelautomaten ontvangen.


* Café Tijscholte aan de Dorpsstraat 71 te Lattrop: aanwezig mogen hebben van twee kansspelautomaten gedurende 12 maanden per jaar.


* Café Haamberg aan de Ootmarsumsestraat 128 te Tilligte: aanwezig mogen hebben van twee kansspelautomaten gedurende 12 maanden per jaar.

Deze verzoeken liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij het bureau P&O in Denekamp.
In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar gemaakt worden wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE MEDEDELINGEN

PAPIERINZAMELING
Op 23 januari a.s. staat er aan de Nijverheidsstraat op het industrieterrein "Kloppendijk" weer de papiercontainer voor de oud papierinzameling van de openbare school "Dr. M.L. King".