Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmiddag 16 januari 2001
15:47 dinsdag 16 januari 2001

Bert Visser
0592 331144
0651 611629

PEIZE

Drie voorbijgangers hebben dinsdagmorgen een 31 jarige vrouw uit het wrak van haar auto gehaald nadat ze op de Groningerweg in Peize door gladheid van de weg was geraakt. De vrouw was met haar auto op de kop in de sloot terecht gekomen Omdat de auto klem lag tussen de slootwallen kon met geen mogelijkheid een portier worden geopend. Een van de passanten had de tegenwoordigheid van geest om bij de dichtstbijzijnde boerderij een koevoet te halen waarmee met geweld het linkerportier zover kon worden geopend dat de vrouw de vrouw kon worden bevrijd. Hoewel ze ogenschijnlijk niets mankeerde is ze toch voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

ELIM

In Elim is dinsdagmorgen de 12 jarige David Honders uit die plaats bij een verkeersongeval op de kruising Carstensdijk / Warmondsweg om het leven gekomen.
Hij werd bij het oversteken van de Carstensdijk geschept door taxi, bestuurd door een 46 jarige man uit Hoogeveen. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle waar hij in de loop van de morgen is overleden.

HOOGEVEEN

Op het Dekkersplein in Hoogeveen zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie autos opengebroken. Merkwaardig is, dat er uit de autos niets is gestolen en dat het in alle gevallen om een Opel gaat.

ASSEN
Nadat in het afgelopen weekeinde uit een in aanbouw zijnde woning aan de Holthe in Assen een verwarmingsketel was gestolen is maandagnacht uit dezelfde woning een boiler ontvreemd. Zowel de verwarmingsinstallatie als de boiler maken onderdeel uit van een warmtewisselsysteem. Deze keer is om binnen te komen een ruit van een schuifpui vernield.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe