PERSBERICHT

Drukkerij Van Waesberge en Grafisch bedrijf Kapsenberg willen samengaan

Twee gerenommeerde grafische bedrijven in Rotterdam - drukkerij Van Waesberge bv en Grafisch bedrijf Kapsenberg bv - voeren momenteel besprekingen die moeten leiden tot verregaande samenwerking.

Van Waesberge is gespecialiseerd in productie van reclame- en publiciteitsdrukwerk zoals brochures, jaarverslagen, bedrijfskranten en publicaties van medische onderzoeken. Het bedrijf, gevestigd in 1590, is het oudste grafische bedrijf van Nederland. Er zijn 20 medewerkers.

Grafisch bedrijf Kapsenberg richt zich vooral op het beheer en de productie van huisstijlgebonden zakelijk drukwerk. Dat gebeurt volgens een uniek systeem van vormgeving tot voorraadbeheer. Het bedrijf, dat dateert van 1866, telt 19 medewerkers.

Beide ondernemingen vullen elkaar uitstekend aan. Verwacht wordt dan ook dat de samenwerking meer zal opleveren dan alleen synergievoordelen. Zij zal ook een verbreding van de dienstverlening en een uitbreiding van het productengamma van beide bedrijven betekenen.

De plannen zullen geen invloed hebben op de werkgelegenheid. Bij een mogelijke fusie zullen beide bedrijven evenredig in de nieuwe onderneming deelnemen. Het nieuwe bedrijf zal worden gehuisvest aan de Schuttevaerweg 160 in Rotterdam, waar Grafisch bedrijf Kapsenberg gevestigd is.