Brio Technology stelt Craig D. Brennan aan als CEO

Voormalige topman van Oracle komt aan het hoofd van business intelligence provider

Brussel, 01/16/2001
Brio Technology, Inc. (NASDAQ: BRIO), een vooraanstaande leverancier van business intelligence-oplossingen (BI), maakt bekend dat Craig Brennan werd aangesteld als president, CEO en lid van de Raad van Bestuur. Brennan was voorheen senior vice president bij Oracle Corporation.

Brennan beschikt over 15 jaar ervaring inzake bedrijfssoftware en
-oplossingen en leidde wereldwijd Oracles CRM-business. Daar speelde hij een sleutelrol in de groei van licentie-inkomsten van 80M US$ tot 250M US$. Bovendien zorgde hij bij Oracle voor goede relaties met "the Big 5" en andere belangrijke consultancybedrijven en bouwde hij in negen maanden tijd een team van 50 CRM-professionals met meer dan 10 jaar ervaring. Tevens lanceerde Brennan Oracles eerste CRM Partner Symposium.

Craig Brennan kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: "Brio is volgens mij een ruwe diamant. Het bedrijf heeft een buitengewoon klantenbestand, sterke producten en de beste gebruikersinterface in de sector. Ik geloof dat de BI-markt, met Brio als één van de vooraanstaande spelers, gebeiteld zit voor een duurzame en significante groei op lange termijn. Daarom beschouw ik dit als een geweldige kans."

Voor zijn verblijf bij Oracle, stichtte en leidde Brennan de wereldwijde CRM-Siebeltak bij Deloitte Consulting, die in zijn eerste jaar al met een omzet van 100M US$ draaide. Hij voerde de "100-Day Wins"-benadering in bij projectimplementaties, ontwikkelde een exclusief "Quick Convert"-programma met Siebel en had zelf de leiding over grote verkoopscontracten.

Brennan vervulde ook een leidende rol bij Andersen Consulting, Safeway en Armature, een retail softwarebedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Gedurende zijn hele carrière heeft Brennan zich gericht op het verkopen en het implementeren van bedrijfssoftware voor netto businessresultaten: het optrekken van de verkoop, het reduceren van kosten en het verbeteren van de marges. Brennan werkte met klanten in verticale markten zoals de hightech, fabricage, consumentenproducten, detailhandel, financiële sector, gezondheidszorg en verzekeringen.
| END |

Brio Technology
Brio Technology, Inc. (Nasdaq: BRIO) levert een complete businessoplossing die bedrijven helpt de beschikbare informatie beter te gebruiken om zo concurrerender, klantgerichter en proactiever te worden t.a.v. de veeleisende business. Met Brio ONE bschikken organisaties over één geïntegreerde, schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor Business Intelligence,
bedrijfsrapportering, informatieportalen en een pakket analysetoepassingen -door alle aspecten van de onderneming. Dankzij Brio ONE halen bedrijven meer zakelijke waarde uit al hun informatiebronnen, zoals ERP-, SFA- en CRM-toepassingen, maar ook uit data marts, data warehouses en het web. De Brioproducten en -diensten zijn beschikbaar via directe verkoopskanalen en professionele dienstenorganisaties in Noord- en Zuid-Amerika, het Verre Oosten en Europa, maar ook wereldwijd via VAR's, resellers and verdelers. Brio heeft partnerships met bedrijven als Hewlett Packard, IBM, Microsoft, Oracle, PeopleSoft, SAP en Sun Microsystems. Het hoofdkwartier van Brio Technology is gevestigd in Santa Clara, Californië. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Parijs (F). Meer informatie vind je op onze website: www.brio.com of via:

Brio Technology
53, avenue des Arts
1000 Brussels
Phone : +32 2 545 11 61
Fax : + 32 2 545 11 62
Norbert Gruere :e-mail norbert.gruere@brio.com

Catherine Pierce, Marketing Director EMEA
tel: +33 (0) 1 55 69 36 06 - fax: +33 (0) 1 47 25 02 59 e-mail: catherine.pierce@brio.com

Rogier Lanting, public relations, NewsEngine PR tel: +31 20 567 21 70, fax: +31 20 567 21 77
e-mail: rogier.lanting@newsenginepr.com.

Brio en BrioQuery zijn geregistreerde merknamen van Brio Technology. BrioQuery.Server, Brio.Insight,
Brio.Quickview, Brio.Report and Brio.Portal zijn merknamen van Brio Technology. Andere producten of bedrijfsnamen kunnen merknamen zijn van hun respectievelijke eigenaars. Ref.:BRIO0871-CCCFA