Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 16-01-2001 Mediaberichten van dinsdag 16 januari 2001 (18.00 uur)

TEGELEN Aanhouding na bedreiging

TEGELEN De politie heeft vorige week donderdagavond een 30-jarige inwoner van Venlo gearresteerd in verband met bedreiging van zijn 28-jarige ex-vriendin en vernieling van een ruit. De politie maakt dit nu eerst bekend in belang van het onderzoek dat nog lopende is.

De verdachte werd door een arrestatieteam aangehouden in verband met mogelijk vuurwapenbezit. De arrestatie vond plaats in een woning aan de Karbindersstraat en verliep zonder problemen. Tevens werden er nog zes andere personen aangehouden die zich in de woning bevonden. Gezien het feit dat er in de woning mogelijk van diefstal afkomstige goederen werden aangetroffen, besloot de politie om het zestal mee te nemen voor onderzoek. Dit onderzoek wees uit dat ze er niets mee van doen hebben waarna ze weer in vrijheid werden gesteld.

Tijdens de zoeking in de woning aan de Karbindersstraat en in een pand aan de Zand Arabieweg werden de volgende goederen aangetroffen: een vuurwapen, scherpe patronen, een stroomstootwapen, enkele kilos illegaal vuurwerk, enkele honderden xtc-tabletten, zakjes poeder (vermoedelijk amfetamine), prepaykaarten, computer en geld. Alle spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is inmiddels door justitie in bewaring gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.