Piet Korteweg teammanager Gunco

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft de organisatie versterkt met Piet Korteweg. De 57-jarige inwoner van Ooltgensplaat wordt met onmiddellijke ingang als teammanager toegevoegd aan de formatie van coach Ben Ponsioen en assistenten Duco Tjeerde en Erik Braal.

Korteweg was werkzaam bij Esmi rolschaatsen. Daarna stapte hij over naar Adidas. Bij het Duitse sportmerk met de drie strepen vervulde hij 26 jaar lang verschillende functies. Op 1 januari 2001 nam de Rotterdammer in Etten-Leur officieel afscheid. Uit de diverse aanbiedingen van clubs en organisaties uit de sportwereld koos de sinds kort in Zeeland woonachtige Korteweg voor de functie bij Rotterdam Basketbal. Met de aanstelling van een teammanager denkt het bestuur van de club de coaches in de toekomst vooral in organisatorisch opzicht te kunnen ontlasten.

De organisatie van Rotterdam Basketbal lijkt met de aanstelling van Korteweg ook klaar voor de toekomst. Binnen het bestuur van de Rotterdamse eredivisionist moet alleen de post technische zaken nog worden ingevuld.