Koninklijke Begemann Groep N.V.

(16-01-2001) Persbericht betreffende de Stichting Begaclaim
Breda, 16 januari 2001

Persbericht betreffende de Stichting Begaclaim

De Stichting Begaclaim maakt bekend dat in de zaak van de Stichting tegen de Staat en de Vereniging voor de Effectenhandel adviezen zijn uitgebracht door respectievelijk Prof. Mr S.C.J.J. Kortmann en Prof. Mr M. Wladimiroff . De adviezen zijn mede gebaseerd op de tot dusver gewisselde processtukken. Prof. Kortmann komt tot de conclusie dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld, zowel jegens Joep van den Nieuwenhuyzen als jegens Begemann. Prof. Wladimiroff concludeert dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld jegens Joep van den Nieuwenhuyzen. Over de onrechtmatigheid tegenover Begemann laat Prof. Wladimiroff zich niet uit. De positie van de Vereniging laten beide adviseurs buiten beschouwing. De adviezen zijn heden naar de rechtbank ingestuurd en aan de wederpartijen ter beschikking gesteld.

De pleidooien in deze zaak zullen worden gehouden op maandag 19 februari 2001 te 9.30 uur in het Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60, Den Haag. Een vonnis kan niet worden verwacht vóór april 2001. Over de uitslag kan in dit stadium geen enkele uitspraak worden gedaan.

In het te wijzen vonnis zal uitsluitend worden beslist over de vraag of de Staat en de Vereniging onrechtmatig hebben gehandeld jegens Begemann en Joep van den Nieuwenhuyzen. Over de hoogte van de te vergoeden schade kan pas worden beslist in een daarna aan te spannen procedure.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij Mr P. van Schilfgaarde of Mr M.E. Honée, advocaten van de Stichting Begaclaim, (070) 328 54 55. De adviezen zullen door de Stichting niet vóór de pleidooien openbaar worden gemaakt.