Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 16 januari 2001

nr.2/2001

1. GS hebben het evaluatieverslag van het project Maatschappelijk Ondernemen Gorecht over het jaar 2000 vastgesteld. In september 1998 is het project in principe voor drie jaar van start gegaan. Inmiddels is de Lokaal Maatschappelijk Ondernemer (LOMO) Siebe Westendorp 2 jaar aan het werk in Gorecht. Op basis van het evaluatieverslag 2000 kan geconcludeerd worden dat er behoorlijke resultaten worden geboekt en dat het project meerwaarde oplevert voor de betrokken partijen
In totaal zijn van de 23 ingestroomde cliënten 18 mensen bemiddeld. Hiervan hebben 7 een plek gevonden in de arbeidspool of op een individuele plaats, 9 zijn doorgestroomd naar additioneel werk en 2 zijn doorgestroomd naar regulier werk. Inmiddels zijn 14 ondernemers bij het project betrokken. Het project-werkgebied is vorig jaar uitgebreid met de gemeente Tynaarloo. Ook zijn inmiddels ondernemers uit de toeristisch-recreatieve sector bij het project betrokken en is er aansluiting gezocht bij diverse andere projecten die in Gorecht lopen (de Mikkelhorst, het Compagniester Banket).

2. GS hebben besloten een wijziging van het bestemmingsplan "Buitengebied" van de gemeente Vlagtwedde voor het oprichten van een melkveehouderij en een bedrijfswoning te Sellingen grotendeels goed te keuren. GS stemmen in met de vestiging van het bedrijf, maar onthouden goedkeuring aan enkele voorschriften van het plan die in strijd zijn met moederplan en het provinciaal beleid.
3. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Lellens" van de gemeente Ten Boer grotendeels goed te keuren. Goedkeuring wordt onthouden aan een wijzigingsbevoegdheid voor de herbouw van een borg, omdat de directe noodzaak voor herbouw van de borg ontbreekt.
4. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de landelijke stichting "Achter de Regenboog" voor de uitvoering van hun activiteiten af te wijzen omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
5. GS hebben besloten geen verklaring van geen bezwaar te verlenen aan de gemeente Pekela voor de bouw van een agrarische bedrijfswoning en loods, wegens strijdigheid met het provinciaal beleid.

6. GS hebben besloten een subsidieverzoek van het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros voor een concertreis naar Rusland af te wijzen, omdat de aanvraag niet voldoet aan de subsidiecriteria.