Amsterdam RAI

ARBO 2001
26 mei 2000

ARBO 2001: terug in Amsterdam RAI, nieuwe datum

ARBO verhuist naar een andere locatie en ander tijdstip. De tweejaarlijkse vakbeurs voor veiligheid, gezondheid en ergonomie op het werk zal nu van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 januari 2001 plaatsvinden in Amsterdam RAI.

Veel betrokkenen in arboland zullen het verplaatsen van het evenement met instemming begroeten. De oorspronkelijk geplande datum - in mei 2001 - gaf aanleiding tot herbezinning, nadat bekend was geworden dat de grote internationale vakbeurs op dit gebied, de A&A in Düsseldorf, is vervroegd van najaar 2001 tot precies diezelfde meiperiode waarin ARBO zou plaatsvinden. Het samenvallen van de twee vakbeurzen zou tal van potentiële Nederlandse deelnemers en bezoekers voor een lastig dilemma stellen.

Uit onderzoek naar andere mogelijkheden voor ARBO kwam koppeling aan de vakbeurs Personeel en Organisatie in Amsterdam RAI als beste optie naar voren. Dit nieuwe, meest complete, evenement voor personeelsmanagement werd in januari van dit jaar voor het eerst gehouden. De compact opgezette beurs met bijna honderd geselecteerde deelnemers trok ruim 3.200 P&O-professionals. Voor velen daarvan behoren arbo gerelateerde zaken - met name gezondheid en welzijn - tot het primaire aandachtsgebied. Omgekeerd behoren P&O-functionarissen, mét arbocoördinatoren en veiligheidskundigen, tot de kerndoelgroep waarop de ARBO-beurs zich richt. Het gevarieerde ARBO tentoonstellingsaanbod blijft gehandhaafd, als vanouds begeleid door een op maat gesneden seminarprogramma.

Vanuit de tentoonstellingcommissie, waarin vertegenwoordigers van brancheorganisaties en samenwerkingspartner TNO Arbeid zitting hebben, is het voorstel om ARBO te laten samenvallen met Personeel en Organisatie positief ontvangen. ARBO duurt drie dagen en begint op dinsdag 16 januari, het tweedaagse Personeel en Organisatie start een dag later. Beide beurzen duren tot en met donderdag 18 januari en worden gehouden in het Hollandcomplex van Amsterdam RAI. Vooralsnog zijn de Parkhal en de Randstadhal voor de gelijktijdige beurzen gereserveerd. In de nieuwe combinatie zullen beide evenementen hun eigen, onderscheidende identiteit behouden. Er zijn aparte entrees voor ARBO en Personeel en Organisatie, bezoekers hebben uiteraard onbelemmerd toegang tot beide beurzen.

Voor meer informatie en aanvraag brochure deelnamevoorwaarden: projectorganisatie ARBO 2001, Kiki Hinz, Amsterdam RAI, telefoon 020 549 12 12; e-mail k.hinz@rai.nl

Amsterdam, mei 2000