RTV West

LIVE-WERVINGSACTIE OP TV WEST

8 januari 2001

TV West zendt op woensdagavond 17 januari van 20.00 tot 21.30 uur live de start van het Internationaal Jaar Vrijwilligers 2001 uit onder de naam 'Den Haag werft goud voor de stad'.

Het programma komt rechtstreeks vanuit de Dr. Anton Philipszaal waar
1.350 vrijwilligers een feestelijk programma aangeboden krijgen als dank voor hun inzet. De van NOS-sport bekende presentator Humberto Tan presenteert de avond. Bij hem op de bank nemen diverse prominente Hagenaars plaats, die het belang van vrijwilligerswerk nog eens benadrukken.

Veel aandacht zal er zijn voor de werving van nieuwe vrijwilligers in Den Haag en kijkers kunnen direct interactief reageren. Een telefoonpanel, waarin ook Haagse wethouders plaatsnemen, zit klaar om alle reacties en aanmeldingen te noteren en in de uitzending worden al direct vrijwilligers gekoppeld aan een project. Omgekeerd zijn er ook bedrijven die personeelsleden aanbieden om eenmalig werk te verrichten bij instellingen die zich hiervoor kunnen aanmelden. De vrijwilligers in de zaal en de kijkers thuis krijgen een gevarieerd programma aangeboden met daarin - naast beelden die de grote diversiteit aan vrijwilligerswerk laten zien - ook volop entertainment. Al deze ingrediënten moeten leiden tot de aanmelding van een groot aantal nieuwe vrijwilligers.