Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Verkeerslichten Schenkkade weer in gebruik

In de loop van februari zullen de verkeerslichten op de kruising van de Schenkkade met de Jacob Mosselstraat weer in gebruik gesteld worden. Halverwege de maand mei wordt de aansluitende kruising van de Schenkkade met de Wilhelmina van Pruisenweg eveneens van verkeerslichten voorzien. Dit voorstel wordt op 17 januari besproken in de commissie Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten. Hiermee wordt tevens tegemoet gekomen aan de wensen van de ouders van leerlingen en directie van de Liduina Basisschool.

Aanleiding

Aanvankelijk bestond het voornemen om deze lichten na de reconstructie van de Schenkkade in 1998, weg te halen.
Uit onderzoek bleek dat het verkeer sinds 1998 drukker is geworden en dat er met name op het nieuwe deel van de Schenkkade hard wordt gereden. Bovendien wordt als gevolg van o.a. kantoorontwikkelingen verdere groei van het verkeer verwacht.

Overleg

In gesprekken met wethouder Bruins van Verkeerszaken hebben de ouders, directie en bestuur van de Liduina Basisschool gepleit voor het behoud van de verkeerslichten. Het terugplaatsen van de verkeerslichten is voor de school aanleiding om extra aandacht aan verkeerseducatie te besteden.