Korps: Utrecht, plaats: Utrecht district Lekstroom 17-01-2001

Winkeldievegge aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 16 januari is bij een winkel aan de Boogstede een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Omstreeks 14.10 uur betrapte het personeel van een kledingwinkel aan de Boogstede een vrouw op diefstal. Zij verliet de winkel zonder enkele kledingstukken die zij in haar tas had gestopt, af te rekenen. Zij werd door personeel op straat aangesproken en werd verzocht mee terug te gaan de winkel in.

De vrouw bleek twee kledingstukken in haar tas te hebben gestopt. Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau is zij verhoord en daarna heengezonden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 16 januari een grote bromfietscontrole gehouden.

Tussen 13.30 uur en 16.30 uur werden door meerdere politiemotorrijders in geheel Houten 25 brom- en snorfietsen uitgebreid gecontroleerd. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de helm tot een te hoog vermogen. Bij 2 bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd.

Tevens werden 9 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Verkeerstoezicht
NIEUWEGEIN Op dinsdagavond 16 januari heeft de politie het verkeer op diverse plaatsen in Nieuwegein gecontroleerd.

Op de Plettenburgerbaan werden 13 bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring. 7 fietsers werden bekeurd voor het niet voeren van verlichting en 1 automobilist kreeg een bekeuring voor het zonder noodzaak voeren van mistverlichting.