Automobilist verlaat file en botst op motor Voorhout Op dinsdag 16 januari rond 07.50 uur ontstond op de Leidsevaart een aanrijding tussen een 29-jarige automobiliste en een 42-jarige motorrijder, beiden uit Noordwijk. De automobiliste keerde vanuit de file op de Leidsevaart. Daarbij zag ze de langs de file rijdende motorrijder over het hoofd. De motorrijder liep letsel op aanm arm en pols. De automobiliste liep snijwonden aan de hand op.

Fietster vergeet voorrang te geven aan bromfietser Noordwijk Op dinsdag 16 januari rond 14.00 uur onstond op de kruising Bronckhorststraat met de Kerkstraat een aanrijding tussen een 82-jarige fietster en een 16-jarige bromfietser, beiden uit Noordwijk. De fietster verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser. De bejaarde dame liep bij de aanrijding schaafwonden in het gezicht op.

Automobiliste verleent geen voorrang Noordwijkerhout Op dinsdag 16 januari rond 18.20 uur ontstond op de kruising Ambachtsweg met de 's Gravendamseweg een aanrijding tussen een 37-jarige automobiliste uit Voorhout en een 34-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De Voorhoutse verleende op de kruising geen voorrang aan de Noordwijkerhouter. De Voorhoutse en een 3-jarige inzittende hielden aan de aanrijding een pijnlijke nek over.

Winkelpersoneel pakt winkeldief Oegstgeest Op dinsdag 16 januari rond 16.25 uur zag personeel van een drogisterij aan de Kempenaerstraat dat een man met negentien pakjes scheermessen aan de haal ging zonder deze aan de kassa te betalen. Het personeel zette een achtervolging op de man in. In het Wilhelminapark wisten zij de man te pakken en hem te bewegen de mesjes weer terug te geven. Daarna glipte de man weer uit de handen van de twee medewerksters en rende weg.

Aanrijding Voorschoten Bij een verkeersongeval op de kruising van de Bachlaan met de Van Beethovenlaan is een 71-jarige vrouw uit Voorschoten gewond geraakt. De vrouw reed dinsdag 16 januari iets voor 10:00 uur over de Bachlaan. Bij de Van Beethovenlaan kwam van rechts een andere personenauto. Ze verleende geen voorrang en er volgde een aanrijding. De vrouw raakte gewond aan haar enkel en is met de ambulance naar het Antoniushove ziekenhuis in Leidschendam gebracht. De inzittenden van de andere auto; een 41-jarige vrouw uit Voorschoten met haar 13-jarige dochter, bleven ongedeerd.

Aanrijding bromfiets auto Leiden Dinsdagavond 16 januari zijn op de kruising van de ventweg van de Lammenschans met de De Sitterlaan een bromfiets en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Een 15-jarig meisje uit Leiden reed met achterop een 14-jarige vriendin uit Leiden op de bromfiets over de ventweg van de Lammenschansweg in de richting van het treinstation. Bij het oversteken van de De Sitterlaan gaf het meisje geen voorrang aan een auto die van rechts kwam. Bij de aanrijding raakte het 15-jarige meisje gewond aan haar been. Ook het meisje dat achterop zat liep letsel op aan het hoofd. Beiden zijn voor medische behandeling met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. Ze droegen allebei de valhelm niet. Het meisje dat de brommer bestuurde had geen bromfietscertificaat en ook zat er onterecht een oranje plaatje op de bromfiets. De bestuurder van de personenauto; een 30-jarige man uit Leiderdorp, is niet gewond geraakt. Hij heeft meteen de hulpdiensten gewaarschuwd.

Onder invloed Leiden Woensdagmorgen 17 januari 00:30 uur heeft de politie op de Herensingel een 32-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Surveillerende agenten zagen de auto tegemoet komen waarbij deze dermate dicht tegen de middenstreep reed, dat ze alcohol vermoedden. Even later werd de auto tot stilstaan gebracht. De bestuurder blies 460 ug/l; ruim 1,00 promile. De man, die bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs was, kreeg een dagvaarding. Dit wil zeggen dat hij binnenkort voor justitie moet verschijnen.

Belgische politie op bikercursus in Leiden Leiden Op vrijdag 19 januari 2001 komen ongeveer 10 Belgische agenten een dag op cursus in Leiden. De agenten zijn actief als bikers in Antwerpen en willen graag een dag een cursus meemaken zoals deze bij het korps Hollands Midden wordt gegeven. Rond 10.00 uur worden de belgische collega's ontvangen op het districtsbureau aan de Langegracht. Mevrouw H. Brouwer, hoofd Politiezaken in Leiden zal hen welkom heten, waarna zij in de ochtend een training krijgen van de heer M. Blits, docent politie Hollands Midden.

's Middags gaan de agenten onder begeleiding per fiets door Leiden en de dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. Het uitgebreide programma staat hieronder.

10.00 uur Aankomst collegae uit Antwerpen.
10.05 uur Ontvangst.
10.30 uur Training
12.30 uur Lunch in de kantine Langegracht
13.15 uur Oefening in de binnenstad van Leiden.
16.00 uur Bezoek aan het museum van Oudheden aan het Rapenburg. Onderwerp Farao's van de zon. De rondleiding zal worden verzorgd) 17.15 uur Afronding bezoek aan het bureau in Leiden.