Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 17 januari 2001

MEPPEL

Een 19 jarige fietsster uit Meppel is dinsdagmorgen bij een verkeersongeval op de kruising Zuideinde / Prinses Marijkestraat aan haar hoofd gewond geraakt. De vrouw kreeg op de voorrangskruising geen voorrang van een 77 jarige automobilist uit Havelte. Een huisarts heeft de hoofdwond gehecht.

ZWIGGELTE

De 72 jarige Hendrik Roos uit Assen is in de loop van de nacht in het AZ in Groningen overleden. Hij was dinsdagmiddag op de Halerweg bij Zwiggelte als bestuurder betrokken bij een verkeersongeval en met ernstig inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

BEILEN / SMILDE / EMMEN

Een 36 jarige bromfietsster uit Westerbork kreeg dinsdagnacht van de politie een rijverbod van 9 uur. De vrouw liep rond 03.00 uur tegen de lamp toen de politie toen haar voor een alcoholcontrole aan de kant zette. Hoewel de vrouw verklaarde dat ze in een Beilense bar maar vier à vijf glazen bier had gedronken kwam ze bij de ademanalyse op 790 µgl of wel 1,8 promille.
Een 32 jarige automobilist uit Ravenswoud kwam er vanaf met een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden. Zijn ademanalyse gaf een promillage aan van bijna 0,6 De man werd dinsdagnacht gecontroleerd op de Rijksweg in Smilde.
Een 36 jarige inwoner van Emmen bleef bij een alcoholcontrole op de Haagjesweg in zijn woonplaats net binnen de grens van 0.8 promille, zodat hij er ook vanaf kwam met een boete van 410 gulden en een rijverbod van twee uur. De man kreeg daarnaast een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

EMMEN

De politie van Hoogeveen heeft dinsdagnacht de auto van een 33 jarige inwoner van Hollandscheveld van de weg gehaald. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het was niet de eerste keer dat de politie de man betrapte op het rijden zonder rijbewijs.

MEPPEL

Via een tolk Dari kwam de politie erachter waarom een 34 jarige vrouw uit Steenwijk met twee potjes vitaminepillen in haar jaszak een supermarkt in Meppel had verlaten zonder daarvoor te betalen. De vrouw verklaarde dat ze de pillen op verzoek van haar man en een kennis had meegenomen en dat ze ze per ongeluk in haar jaszak had gestopt. De vrouw was door personeel van de supermarkt overgedragen aan de politie. Ze kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

HOOGEVEEN

Bij een inbraak in een schuur achter een woning aan de Notaris Mulderstraat in Hoogeveen zijn maandagnacht twee opoefietsen gestolen. De houten deur van de schuur is met fors geweld opengebroken.

WIJSTER

Een 25 jarige inwoner van Wijster is op een lullige manier van zijn auto afgekomen. De man had zijn wagen in de verkoop en maakte dat via een aankondiging op de ruit van zijn auto kenbaar aan een ieder die dat maar wilde weten. De vorige week vrijdag overkwam hem het volgende. Achter hem knipperde de bestuurder van een Mercedes busje met de lichten en beduidde hem aan de kant te gaan staan. Daar maakte de bestuurder duidelijk dat hij iemand voor de auto wist. Men was het gauw eens over de prijs en maandagmiddag zou de auto worden getoond aan de potentiële koper. De auto werd gehaald en de papieren werden gelijk meegegeven. Om zeven uur s avonds zou het geld worden gebracht. Om zeven uur telefoon; er was iets tussen gekomen en de afspraak werd gemaakt dat het geld de volgende dag (dinsdag) s middags om twee uur zou worden gebracht. Ook dinsdagmiddag geen geld. De man uit Wijster is daarop met zijn verhaal naar de politie gestapt. De zaak is in onderzoek. volgens de politie is hier sprake van een klassiek geval van oplichting.

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe