Politiebericht Groningen: Diverse 17-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 17 januari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: politie zoekt getuigen bedreiging
De politie in Groningen zoekt getuigen van een ernstige bedreiging die maandagmorgen plaatsvond in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Een 49-jarige man uit Zuidlaren werd ter hoogte van de Zwanestraat aangesproken door een man waarmee hij een aantal jaren geleden een conflict heeft gehad. Deze man dreigde het slachtoffer met een motorslot te slaan en hem met een mes te steken. Door zich te beschermen en door af te weren met zijn attachékoffer kon het slachtoffer voorkomen dat hij geslagen en gestoken werd. De vermoedelijke identiteit van de dader is inmiddels bij de politie bekend. Hij vluchtte na de bedreiging en wordt door de politie gezocht. De politie heeft inmiddels één getuige kunnen horen. Gezien het tijdstip mag echter verwacht worden dat meerdere mensen het voorval hebben zien gebeuren. De politie wil daarom graag in contact komen met andere getuigen die nadere bijzonderheden over de bedreiging kunnen geven. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 - 8844.

Groningen: trein beschadigd
Een trein van vervoersmaatschappij Noordned is gisteravond beschadigd geraakt de machine werd geraakt door een zwaar voorwerp dat vanaf het Herewegviaduct in Groningen naar beneden werd gegooid. Het projectiel, vermoedelijk een stuk van een stoeptegel, vernielde de voorruit van de trein. De machinist, een man uit Roden, raakte niet gewond. De Spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg in Groningen is gistermiddag een 74-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man reed op zijn fiets vanaf de Leonard Springerlaan de kruising met de Paterswoldseweg op. Daarbij werd hij aangereden door een uit zuidelijke richting naderende auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Groningen. De bejaarde man kwam te vallen en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Haren: Zwervende man aangehouden
Een 29-jarige zwerver is gisteravond aangehouden nadat bleek dat hij nog een boete moest betalen. De man werd door de politie aangetroffen in een portiek aan de Rijksstraatweg in Haren. Toen zijn gegevens werden gecontroleerd bleek dat er nog een boete openstond van 330 gulden. Hij kon dit niet betalen, waarna werd besloten de vervangende hechtenis van 6 dagen te ondergaan.

Oude Pekela: gasalarmpistolen in beslag genomen In de eerste week van januari heeft de politie bij twee inwoners van Oude Pekela een gasalarmpistool in beslag genomen. De politie kreeg over een 45-jarige inwoner informatie binnen dat hij in bezit was van een wapen. Bij controle in de woning aan de Rozenhof van de man werd het wapen, een gasalarmpistool, aangetroffen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Een 45-jarige bewoner van de Apollolaan in Oude Pekela uitte tegen bezoekers in zijn woning bedreigingen met een wapen. De bedreigde personen meldden het voorval aan de politie die onderzoek instelde in de woning van de man. Er werd een gasalarmpistool met bijbehorende patronen gevonden. De bewoner werd aangehouden en proces-verbaal opgemaakt.

Marum: diefstal rollen kabels
Door een telecommunicatiebedrijf uit Teugen is dinsdag aangifte gedaan van diefstal van zes rollen coaxkabel vanaf een terrein bij een zendmast aan de Parallelweg in Marum. Om de rollen over het hekwerk te krijgen is er waarschijnlijk een kraan of iets dergelijks gebruikt. Vermoedelijk zijn rollen die op pallets stonden afgelopen weekeinde ontvreemd. De schade loopt in de duizenden guldens. Getuigen die afgelopen periode iets verdachts hebben gezien op de Parallelweg worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek op telefoonnummer, 0900 - 8844.

Ter Apel: snelheidscontrole
Op de Viaductstraat (50 km weg) en de Westerstraat (80 km weg) in Ter Apel zijn dinsdag snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 124 voertuigen gecontroleerd waarvan er 13 de maximumsnelheid overtraden. In de Viaductstraat werd de snelheid met maximaal 23 km per uur overschreden.

Oude Pekela: man verdacht van meerdere misdrijven Met het afronden van het onderzoek naar een 22-jarige man uit Oude Pekela heeft de politie drie misdrijven opgelost. De man wordt ervan verdacht in juni van het vorige jaar een 32-jarige Pekelder met een ijzeren staaf geslagen te hebben. Het slachtoffer moest destijds voor behandeling naar het ziekenhuis. De man wordt verder verdacht van betrokkenheid bij een inbraak aan de Hugo de Grootstraat in zijn woonplaats. Tenslotte was de verdachte betrokken bij het ingooien van een aantal ramen van een woning aan de Willem de Zwijgerlaan een maand geleden. De reden van de vernieling lag in de relatiesfeer. Bij de aanhouding van de man bleek hij nog een gevangenisstraf van 28 dagen te moeten uitzitten.

Stadkanaal: autokraker bedreigt eigenaar
Een 24-jarige eigenaar van een auto uit Musselkanaal zag dinsdagavond dat er werd ingebroken in zijn wagen op de Hoverniersweg in Stadskanaal. Toen hij de man beet pakte werd hij met een schroevendraaier bedreigd en liet de autokraker gaan. Deze vluchtte in de richting van de Borgenbuurt weg. Een zoektocht met onder andere een speurhond leverde geen direct resultaat op. Uit de auto is een radardetector weggenomen.

Boven Pekela: geheime zender
Samen met de Radiocontroledienst haalde de politie dinsdagavond een illegale zender uit de lucht in Boven Pekela. Bij een 38-jarige bewoner van de HB Hulsmanstraat werd de zender en toebehoren in beslag genomen. De zendpiraat krijgt een proces-verbaal.

Delfzijl: fietser gewond
Doordat het voorwiel van zijn fiets los raakte kwam een 39-jarige man uit delfzijl in zijn woonplaats op het Zwet ten val. De man reed op het fietspad en kwam met zijn gezicht op de straat terecht. Hij is voor behandeling van het letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen, afdeling Communicatie. 0900 - 8844