Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Politiemensen redden man uit wak

TIENHOVEN Op dinsdag 16 januari is een man op de Tienhovense plassen een wak ingereden.

Omstreeks 15.55 uur zagen twee politiemensen vele mensen over het ijs op de Tienhovense plassen nabij de Dwarsdijk schaatsen. Plotseling zagen zij dat een mannelijke schaatser in een windwak verdween. De schaatser bleek zo verstandig te zijn geweest om een reddingstouw om zijn romp te hebben. Hij slaagde erin het touw naar de beide politiemensen te gooien. Zij konden de man het ijs weer optrekken.

De man was zo geschrokken dat hij direct naar de kant reed, in zijn auto stapte en wegreed. De politiemensen hebben zijn gegevens niet meer kunnen noteren.

Ruzie door blaffende hond

MIJDRECHT Op dinsdag 16 januari hebben een vrouw en een echtpaar ruzie gekregen naar aanleiding van het blaffen van de hond van de vrouw.

Omstreeks 19.35 uur liet een 34-jarige vrouw uit Mijdrecht haar hond uit op de Molenwiek. Haar hond is een klein puppie van zo`n twee kilo. Het hondje liep blaffend naar een ongeveer 35 tot 40 jaar oud echtpaar dat over het bruggetje vanaf de Proostdijstraat naar de Molenwiek liep. De vrouw van het echtpaar schrok hier kennelijk van, waarop de man het hondje een harde schop gaf, waardoor het hondje jankend door de lucht vloog.

De bazin van het hondje werd daarop kwaad en gaf de man met een tennisracket wat zij bij zich had een tik. Zij zei tegen hem dat hij zo`n klein hondje niet moest schoppen. De man reageerde daarop door te zeggen dat hij zich niet liet slaan en hij gaf de vrouw een harde vuistslag op haar neus. De vrouw zakte in elkaar. Zij merkte dat haar neus bloedde en zakte na te zijn opgestaan nogmaals in elkaar. Na weer op te zijn gestaan, zag zij dat het echtpaar weg was gelopen over de Molenwiek.

Het ambulancepersoneel vermoedde dat de neus van de vrouw was gebroken en zij is per ambulance overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden. De politie stelt en nader onderzoek naar deze mishandeling in.

Automobilist beledigd politiemensen

MAARSSEN Op dinsdag 16 januari is een automobilist voor belediging aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur controleerde politiemensen een automobilist op de Safariweg. Daar de man en zijn passagier geen gordel droegen, werd hen medegedeeld dat zij een bekeuring kregen. De man, 22 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, schold de politiemensen daarop uit. De man werd gewaarschuwd daarmee te stoppen, maar hij hield zijn beledigende gedrag vol. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau is de man verhoord. Hij kreeg een schikking van f 250,- aangeboden, betaald hij deze niet dan zal hij te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen.

Hond bijt schapen

WOERDEN Op dinsdag 16 januari heeft een hond huisgehouden in een weiland met schapen aan de Barwoutswaarder.

Omstreeks het middaguur zag een 43-jarige boer uit Woerden dat een schaap van hem delen van de wol miste. De boer is meteen poolshoogte gaan nemen en zag daarbij dat er een Rottweiler in zijn weiland liep. Drie schapen bleken er dood in de sloot te drijven, bij meer dan 18 schapen waren happen wol uit de vacht getrokken en meerdere schapen hadden bloedende wonden.

Kort daarna meldde de 33-jarige Woerdense eigenaar van de hond zich. De Rottweiler fungeerde bij een nabijgelegen bedrijf als waakhond en was ontsnapt door het hek door te bijten. De schade wordt tussen de getroffen boer en de eigenaar van de hond geregeld.

Controle
WOERDEN De politie heeft op dinsdag 16 januari gecontroleerd of het verkeer zich hield aan de geslotenverklaring op de `s-Gravensloot.

De controle vond plaats tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Zestien bestuurders bleken zich niets aan te trekken van de geslotenverklaring. Zij kregen allen een bekeuring.