Korps: Utrecht, plaats: utrecht 17-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.15 uur
Verlichtingscontrole fietsers en bromfietsers

VEENENDAAL Gisterenavond heeft de politie tussen half zeven en half negen op de Kastanjelaan en de Kanaalweg een verlichtingscontrole gehouden. Er werd in totaal zestien maal proces verbaal opgemaakt, waarvan zesmaal voor het niet in orde hebben van de verlichting. Acht bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij de rijbaan niet gebruikten, een bromfietser voor het niet dragen van een helm en een omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.

Snelheidscontroles

RHENEN Gistermiddag tussen kwart over een en half vier heeft de politie op de Grebbeweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1409 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 164 de maximum toegestane snelheid van 50 km p/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km p/u.

VEENENDAAL In deze gemeente werd door de politie op de Buurtlaan-Oost eveneens een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 128 voertuigen gecontroleerd en werd door 19 automobilisten de maximum snelheid van 50 km p/u overschreden. In dit geval bedroeg de hoogst gemeten snelheid 74 km p/u.

Aanrijding door bevroren ruiten

DOORN - Dinsdagochtend vond op de Driebergsestraatweg een aanrijding plaats tussen een 35-jarige vrouw uit Driebergen en een 65-jarige man uit Utrecht. De vrouw had, voordat zij ging rijden, de ruiten van haar auto niet ijsvrij gemaakt waardoor haar zicht beperkt was. In combinatie met de laagstaande zon raakte zij tijdens het rijden op de verkeerde weghelft.

De autos botsten frontaal op elkaar, maar geen van de twee bestuurders raakte gewond. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt. De politie benadrukt nogmaals het belang van het goed krabben van de voorruit. Ga pas rijden als alle ruiten van de auto schoon zijn en u voldoende zicht hebt om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Alcoholcontrole

WOUDENBERG Bij een alcoholcontrole op de Zeisterweg werden gisterenavond tussen half acht en half tien 89 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De politie kan tevreden zijn, want geen van de bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.