Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.30 uur
Verkeerscontrole

LEUSDEN- Dinsdagochtend heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden op de Groene Zoom. Er werden 70 voertuigen gecontroleerd, 13 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Drie mensen moeten zich later op het bureau melden om hun rijbewijs, dan wel gerepareerde verlichting te laten zien.

Onverzekerd voertuig

AMERSFOORT- Dinsdag rond het middaguur zagen twee agenten op de Stadsring een auto rijden die veel rook produceerde. Toen men het voertuig in de Eemstraat Oost aan de kant had gezet, bleek de auto onverzekerd en niet APK gekeurd te zijn. Teven had de auto een lekke band en de bestuurder, een 22-jarige man uit Amersfoort, had ook nog een boete openstaan. De auto is weggesleept en de voor de genoemde feiten is proces verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging (vervolg 9 december)

AMERSFOORT- Op vrijdag 8 december werd een 29-jarige inwoner van Amersfoort op de Graaf Janlaan geslagen door een onbekende man. Bij deze vechtpartij liep de man o.a. een hoofdwond op. Na de vechtpartij fietste het slachtoffer weg.

Naar aanleiding van deze vechtpartij stelde de wijkagent een onderzoek in. Na een buurtonderzoek en door een het duidelijke signalement kon de dader, een 25-jarige man uit Amersfoort, achterhaald worden. Hij verklaarde dat hij met een stel vrienden stond te praten op de Graaf Janlaan. Vanuit de groep maakte de 25-jarige een opmerking naar de 29-jarige fietser. Deze stopte, liep terug naar de 25-jarige en gaf deze een klap tegen zijn hoofd. De 25-jarige sloeg hierop direct terug en liep weg.

Omdat beide mannen elkaar geslagen hadden, zijn beiden schuldig en werd de zaak geseponeerd. De mannen hebben het voorval uitgesproken.