Gemeente Groningen: B & W besluiten

Plakborden referendum
Er komen 40 plakborden voor het referendum over het plan Nieuwe Noordzijde Grote Markt. Op deze plakborden kunnen politieke partijen hun affiches plakken.
De partijen die voor het plan zijn, kunnen de affiches op de linkerhelft van het plakbord plakken. De partijen die tegen het plan zijn, plakken de affiches op de rechterhelft. Het gemeentebestuur hoopt dat op deze manier de plakborden overzichtelijk blijven. De affiches vóór het plan komen aan de linkerkant omdat in de vraag: 'Bent u voor of tegen het plan Nieuwe Noordzijde Grote Markt?' het woord 'voor' als eerste komt.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Plaatsing plakborden ten behoeve van het referendum over het plan Nieuwe Noordzijde Grote Markt

Milieudienst in 2002 naar Milieuboulevard
In april/mei van dit jaar gaat de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw van de Milieudienst aan de Duinkerkenstraat (op het Industrieterrein Winschoterdiep). Dit terrein heet de Milieuboulevard. Het complex is waarschijnlijk in september 2002 klaar. De Milieudienst moet verhuizen omdat het huidige onderkomen plaats moet maken voor het Europapark. In het nieuwe gebouw is naast de Milieudienst ook plaats voor de veemarkt. De voertuigen van de Milieudienst moeten daarvoor 1 keer per week buiten staan, omdat de veemarkt in de garage plaatsvindt. De nieuwbouw kost f 38 miljoen en dit is 15 % meer dan het gemeentebestuur aanvankelijk dacht.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Nieuwbouw Milieudienst

Toename aangiften en aanhoudingen uitgaansgeweld
Bij de start van het project Cameratoezicht was de voorspelling dat het aantal aangiften van uitgaans-geweld zou toenemen. Dit is ook daadwerkelijk gebeurd. Dat is één van de conclusies uit de voortgangsrapportage Veilig Uitgaan 2000. Hiermee is echter niet gezegd dat het uitgaansgeweld in de stad het afgelopen jaar toenam. Het kan ook zijn dat de cameras de pakkans verhogen. Misdrijven die de politie vroeger niet opmerkte, kunnen de cameras nu wel opmerken.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Voortgangsrapportage 2000 Veilig Uitgaan

Afname drugsoverlast alleen door betere samenwerking De gemeente Groningen zet op dit moment haast alle denkbare middelen in voor de bestrijding van drugsoverlast. Vooral in het laatste kwartaal van vorig jaar daalde de drugsoverlast. De drugsoverlast kan alleen verder afnemen als alle betrokken organisaties beter met elkaar gaan samenwerken. Dat is de conclusie die het college trekt uit de voortgangsrapportage Integrale Aanpak Drugsoverlast over het jaar 2000.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Voortgangsrapportage Integrale Aanpak Drugsoverlast

Nieuw welstandsbeleid in de maak
Er komt een stedelijke welstandsnota waarin het beleid en de spelregels voor de welstand (oftewel de kwaliteit en inrichting van de openbare ruimte) komen te staan. Hierdoor is de werkwijze van de welstandscommissie voor iedereen beter te volgen. Daarnaast komen er voor particulieren meer vrijheden. Dit zijn de hoofdpunten uit de contourennota Spelregels voor dynamiek.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Contourennota nieuw welstandsbeleid

Projectorganisatie voor vele belastingbezwaren
Er komt een projectorganisatie die de bezwaarschriften van de afdeling Belastingen behandelt. In 2001 komen er, naar verwachting, 15.000 bezwaarschriften binnen bij de afdeling Belastingen van de gemeente. Dit aantal heeft te maken met de WOZ (Waardering Onroerende Zaken)-beschikkingen voor 2001-2004, die in maart bij de bewoners in de bus vallen. Het gemeentebestuur verwacht dat er veel bezwaarschriften komen tegen deze nieuw vastgestelde beschikkingen. De afdeling Belastingen moet de belastingbezwaren binnen 1 jaar behandelen. Om hieraan te voldoen, komt er een nieuw team dat de bezwaarschriften gaat afhandelen. Ook komt er een proef waarbij burgers per e-mail hun belastingbezwaar kunnen indienen.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Afhandeling waardebezwaren 2001

D66: "Huizenkopers zijn lekker gemaakt"
Nieuwe huizen in de woonwijk Reitdiep zijn verkocht aan zakenrelaties van de projectontwikkelaar. Dit kwam uit bij de officiële inschrijving op de huizen. De andere aspirant-kopers wisten hier niets van af en zijn dus voor niets lekker gemaakt met de huizen. D66 vindt dat de gemeente ervoor moet zorgen dat dit niet meer gebeurt. Het college spoort de projectontwikkelaars aan om iedereen een eerlijke kans op een huis te geven.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Vragen van de D66-fractie m.b.t de onderhandse verkoop van woningen door projectontwikkelaars

Geluidsoverlast bij heien op Circusterrein
Bewoners van de Singelweg hebben geklaagd over het lawaai van de hei-werkzaamheden op het Circusterrein. De SP-fractie wil dat de gemeente een heibeleid gaat opstellen omdat er geen regels bestaan voor de overlast van heiwerkzaamheden. In het heibeleid kan bijvoorbeeld staan dat men bij geluidsoverlast gaat boren in plaats van heien. Boren is namelijk veel stiller, maar ook duurder. Het college zegt dat de aannemer en de constructeur verantwoordelijk zijn voor de manier van werken. Verder hanteert de gemeente de richtlijnen van het ministerie. Om deze twee redenen stelt het gemeentebestuur geen heibeleid op.

Datum besluit: dinsdag, 16 januari 2001
Nota: Vragen van de SP inzake gemeentelijk heibeleid

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 17 januari 2001. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.