Gemeente Soest

B&W formuleren beleidsvoornemen toekomst openbaar onderwijs

Burgemeester en wethouders hebben dinsdagochtend, 16 januari, het beleidsvoornemen geformuleerd over de toekomst van het openbaar onderwijs in Soest. In het kort komt het voornemen op het volgende neer:

Wethouder de Haan en Prins Willem Alexander

De lokaties van het openbaar onderwijs Wethouder de Haan en Prins Willem Alexander worden in standgehouden.

De Buut

De lokatie De Buut gaat op de huidige plek verder als kantoorurenschool met voor-, tussen- en naschoolse opvang. Daarnaast profileert De Buut zich richting Daltononderwijs. Dit is een onderwijssysteem waarbij zelfstandig werken, samenwerking en vrijheid centraal staat.

Desmond Tutu en De Klimop

De lokaties Klimop en Desmond Tutu worden samengevoegd in een nieuwe lokatie in de wijk Smitsveen. De scholen gaan verder als een brede schoollokatie, ondersteund door een aantal welzijnsvoorzieningen.

Heel bewust wordt ingespeeld op de multiculturele samenstelling van de leerlingenpopulatie. De nieuwe school zal zich met name specialiseren op het gebied van taalontwikkeling en integratie, ook in de voorschoolse periode.

Onderzoek

In september 2000 heeft het college van B&W besloten om een onderzoek te laten uitvoeren naar de toekomstmogelijkheden van het openbaar onderwijs in Soest. Het onderzoeksrapport is inmiddels gereed en vermeldt een aantal scenarios naar de toekomst. Op grond van dit onderzoek heeft het college voor, het in het rapport beschreven, scenario 4 gekozen.

Procedure

Het onderzoeksrapport en de beslissing van B&W worden ter beschikking gesteld van het managementteam en medezeggenschapsraad van het openbaar onderwijs.

Op 21 februari behandelt de raadscommissie SOW/M het beleidsvoornemen van B&W en het advies van de medezeggenschapsraad.

Laatst bijgewerkt: 17.01.01 09:01