Provincie Overijssel

Overijssel start met nieuw beleid plattelandsontwikkeling

Overijssel start dit jaar met nieuw beleid plattelandsontwikkeling via project Ontwikkeling van het Platteland (OPO).

Doel van het OPO-project is om samen met de partners te komen tot een verbreding en integratie van het gebiedsgericht beleid. Tijdens de werkconferentie 'Gebiedengericht werken op verbrede leest' die de provincie op 25 januari 2001 organiseert, wordt er voor het eerst met verschillende externe partners en organisaties over het OPO-project gediscussieerd.

De werkconferentie start om 15.00 uur in het provinciehuis te Zwolle. Centraal thema tijdens de werkconferentie is de ontwikkelingsrichting en de toekomst van het gebiedsgericht beleid.

Naar verwachting zullen Gedeputeerde Staten begin april 2001 het OPO-projectplan vaststellen, waarna het plan uitgebreid met de betrokken gebieden besproken zal worden. In de loop van 2002 willen Gedeputeerde Staten van Overijssel voor alle gebieden een nieuw gebiedsplan klaar hebben.

Met het OPO-project wil de provincie beter inspelen op de problematiek in het landelijk gebied. Heel Overijssel, minus de vijf grote steden, wordt gerekend tot het landelijk gebied. Dit betekent dat verschillende ruimteclaims en fysieke, sociale en economische functies het Overijsselse grondgebied bedreigen, maar ook kunnen aanvullen en versterken.

Ook de uitvoering van het provinciale strategische beleid en de programma's voor de verschillende gebiedsdelen wil de provincie beter op elkaar afstemmen. Samen met partners en organisaties in Overijssel wil de provincie duidelijk samenhangende doelen en uitvoeringsmogelijkheden voor deze gebieden opstellen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met al bestaande plannen en met de Reconstructiewet.

Bron: team Communicatie, Petra


© 17-01-2001 Provincie Overijssel