Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 17-01-2001 Persberichten district Maastricht
Woensdag, 17 januari 2001 (H.P. 13.31)

Meerssen, woninginbraak:
Op dinsdag 16 januari 2001 heeft in een woning gelegen aan het Humcovenderveld in Meerssen een inbraak plaatsgevonden. Een achterdeur van de woning werd door de inbreker geforceerd. Deze deur werd door de bewoner dinsdagavond omstreeks 21.15 uur opengebroken aangetroffen. Omdat hij dacht dat de inbreker mogelijk nog in zijn woning aanwezig was wachtte hij op de komst van de politie die daarop in de woning een onderzoek instelde. In de woning werd niemand aangetroffen. De woning bleek grotendeels doorzocht te zijn waarbij een televisie en een playstation werden ontvreemd.

Maastricht, straatroof:
Een 52 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagavond 16 januari 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof die plaatsvond op de Membredestraat in Maastricht. Het slachtoffer fietste omstreeks 21.40 uur over de Membredestraat in de richting van de Sint Antoniuslaan te Maastricht waar een onbekend gebleven fietser in het voorbij rijden van het slachtoffer de tas van haar schouder griste. Daarna ging hij er als een haas vandoor en verdween via de Gebroeders Hermansstraat. Het slachtoffer is haar tas kwijt met daarin rijbewijs, paspoort, agenda, sleutels van haar woning en enkele bankpasjes. Nog dezelfde avond werden de sloten van de woning van het slachtoffer voorzien van nieuwe cilindersloten om te voorkomen dat er in haar woning een inbraak werd gepleegd. Het slachtoffer heeft van de straatroof aangifte gedaan.

Maastricht, winkeldiefstallen:
Tegen een 70 jarige inwoner van Maastricht is dinsdag 16 januari 2001 proces-verbaal opgemaakt. Hij ontvreemdde in een supermarkt in het stadsdeel Daalhof een fles shampoo en rekende de fles niet af aan de kassa. Winkelpersoneel riep hem daarna ter verantwoording en waarschuwde de politie. Deze maakte tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal op. Hij kreeg en transactievoorstel aangeboden van fl. 240,- waarmee hij een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen.
Ook een 36 jarige Maastrichtse onderging gistermiddag hetzelfde lot. Zij werd in een winkel in het winkelcentrum de Brusselsepoort betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij ontvreemdde twee truien en een broek en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Het winkelpersoneel greep echter in en waarschuwde de politie. Aan het politiebureau bleek dat de winkeldievegge in haar handschoenen nog twee ontvreemde damesslips verborgen had. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 240,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. .
Een 14 jarige meisje uit Meerssen ontvreemdde dinsdagmiddag in een supermarkt in Meerssen een pakje sigaretten en betaalde dit niet aan de kassa. Toen zij de winkel wilde verlaten riep het winkelpersoneel haar ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam de jeugdige mee naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het bureau Halt zal de jeugdige een cursus laten volgen.

Ulestraten, inbraak in cafe:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een café gevestigd aan de Vliegveldweg in Ulestraten een inbraak plaatsgevonden. De inbreker forceerde aan de zijkant van het cafébedrijf een raam en wist op die manier het café binnen te dringen. Twee speelautomaten in het cafébedrijf werden door de inbreker geforceerd en het daarin aanwezige geld, ruim boven de fl. 1000,- werd ontvreemd. Ook nam de inbreker enkele pakjes sigaretten mee. De benadeeld heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, zwaan vastgevroren in ijs:
Dinsdagavond 16 januari 2001 heeft omstreeks 17.55 uur een brandweerman een in de Geusseltvijver vastgevroren zwaan bevrijd. Na een melding over de vastgevroren zwaan gingen politie en brandweer naar de Geusseltvijver. Zij troffen een behoorlijk stuk uit de kant een zwaan aan die vastgevroren leek te zitten. Een eerste poging werd met een uitgeschoven ladder van de ladderwagen van de brandweer gedaan om de zwaan te bereiken, maar de ladder bleek net te kort te zijn. Vervolgens begaf een brandweerman gewapend met een bijl zich voorzichtig over het ijs. Zonder ongelukken bereikte hij de vastgevroren zwaan. Na het ijs rond de zwaan los gekapt te hebben werd de zwaan meteen gevangen. Hij werd voor een verder onderzoek door de dierenambulance naar een dierenarts overgebracht. Ogenschijnlijk heeft de zwaan geen nadelige gevolgen opgelopen.