Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 17-01-2001 Persberichten district Sittard (14.00 uur) Woensdag, 17 januari 2001

Sittard

Geleen; gesignaleerd
Bij controle afgelopen dinsdagnamiddag op de Mauritslaan in Geleen van een 20-jarige man uit die plaats (was even tevoren op zn fiets door het voor hem rode stoplicht gereden), bleek dat de Geleendenaar in verband met een rechtelijk vonnis gesignaleerd stond voor een nog openstaande gevangenisstraf die hij nog moet ondergaan. De Geleendenaar werd meteen aangehouden en in afwachting van het ondergaan van de hechtenis in het politiebureau ingesloten. Overigens kreeg de politie bij de aanhouding aanwijzingen dat de fiets waarop de Geleendenaar reed was gestolen. De verdachte bekende de fiets op 15 januari jl. in Geleen te hebben gestolen. De politie heeft de fiets inbeslaggenomen en inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar (uit Geleen). Terzake de fietsdiefstal maakt de politie ook nog proces-verbaal op tegen de verdachte.

Geleen; tasjesroof
Een 56-jarige vrouw uit Geleen heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving van haar tas. Een onbekende man, circa 1,85 mtr,, smal postuur, donker haar tot in de nek en gekleed in een lange zwart-lederen jas (tot boven de knie), griste afgelopen maandagnamiddag (15 januari jl.) omstreeks 18.15 uur op de Prins de Lignestraat in Geleen haar tas uit de handen. Daarin bevond zich een geldbedrag van totaal ruim twee tientjes. Met de buit rende de tasjesrover in de richting van de Augustinusstraat er vandoor.

Stein; greep in kassa
Afgelopen dinsdag werd aangifte werd bij de politie aangifte gedaan van een beroving in een winkel aan de Kruisstraat in Stein. Omstreeks 12.00 uur griste een onbekende ongeveer 23-jarige man (circa 1,70 mtr) man (gekleed in een lichtkleurige jas en een gebreide muts op zijn hoofd) geld uit de kassa en rende met de buit naar buiten. Daarbij liep een personeelslid van de winkel hem achterna. Op de kruising Kruisstraat/Halstraat haalt de verdachte plotseling een mes tevoorschijn waarmee hij in de richting van het winkelpersoneelslid uithaalt. Die wist de uithaal met het mes te ontwijken, echter de overvaller rent er vandoor in de richting van de Assevedostraat en wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Stein; brand
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 19.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Julianaweg in Stein. Bleek dat brand was ontstaan in een woonwagen alwaar op dat moment niemand thuis was. De brandweer die snel terplaatse was heeft de brand snel geblust, echter kon niet voorkomen dat de woonwagen nagenoeg uitbrandde. De politie die een onderzoek instelt naar de precieze oorzaak van de brand, sluit niet uit dat in de woonwagenwoning iets is misgegaan met een kacheltje of fonduestel.

Born; diefstal
Afgelopen weekend is ingebroken op een bedrijfsterrein aan de Holtum Noordweg in Born. Onbekenden zijn die nacht het bedrijfsterrein binnengedrongen en hebben een tweetal vrachtwagens (trekkers met oplegger) en enkele zeecontainers (een met opschrift Mitsui en tekening van een groene draak, de ander met het opschrift Triton en bruin van kleur) gestolen. Die waren geladen met ondermeer computerapparatuur. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Beek; parkeren
De politie heeft afgelopen dinsdag op diverse locaties (Wethouder Sangersstraat, Rooseveltlaan, Prins Mauritslaan en op de Margrietstraat) in Beek totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd wegens het foutief parkeren van hun voertuigen. Zo werd bekeurd wegens het illegaal parkeren van voertuigen op parkeerplaatsen voor invaliden, op de busstrook en op plaatsen met een parkeerverbod.