Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 16-01-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE BEDREIGING MET VERKRACHTING AANGEHOUDEN (Rosmalen)

Dinsdagmorgen is in Liempde een 42-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging met verkrachting van een 46-jarige Rosmalense. De man wordt ervan verdacht op dinsdagmiddag 19 september 2000 het slachtoffer op de Vliertwijksestraat in Rosmalen met zijn auto hinderlijk te hebben gevolgd en te hebben bedreigd. Hij sprak de wandelende vrouw meerdere malen aan en dreigde haar te verkrachten. De vrouw probeerde weg te rennen maar de verdachte haalde haar steeds weer in. Uiteindelijk heeft het slachtoffer hulp gekregen van een ligfietser die haar naar huis begeleidde. De politie wist de man uiteindelijk te achterhalen aan de hand van getuigenverklaringen.

AANGEHOUDEN MAN SLAAT AGENT (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is in de woning van zijn 50-jarige vriendin aan de Boschveldweg in s-Hertogenbosch een 48-jarige man aangehouden voor bedreiging en vernieling van een ruit. Op het politiebureau verzette de man zich hevig en zag kans één van de agenten in zijn gezicht te slaan. De politie kreeg een melding van het slachtoffer dat de verdachte haar bij de centrale toegangsdeur van de flat verbaal bedreigde toen zij hem i.v.m. overvloedig alcoholgebruik niet binnen wilde laten. De vrouw vluchtte te voet weg, waarop de verdachte haar probeerde aan te rijden met zijn fiets. Terplaatse troffen agenten de verdachte in de woning van zijn vriendin aan. Hij had zich door het inslaan van een ruit toegang tot het pand verschaft. Hij is aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Bij zijn fouillering zag hij kans één van de agenten in zijn gezicht te slaan. De agent raakte niet gewond. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE (Empel)

Maandagmiddag zijn bij een snelheidscontrole aan de Hustenweg in Empel 23 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/h.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BALDADIGHEID (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 14-jarige Hinthammertje bij een sportcomplex aan de Victorialaan in s-Hertogenbosch betrapt op het vernielen van een fiets. Een getuige zag de jongen tegen een fiets aantrappen en waarschuwde de politie. De jeugdige verdachte is aangehouden en wordt voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

LAPTOP UIT AUTO ONTVREEMD (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Landstrekenlaan in s-Hertogenbosch. Uit het voertuig is o.a. een laptop ontvreemd.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Maandag is ingebroken in een woning aan de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. videoapparatuur, cds en sieraden ontvreemd.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch / Nieuwkuijk)

Maandagmiddag is vanaf een parkeerterrein aan de Hekellaan in s-Hertogenbosch een rode Volkswagen Golf Diesel met kenteken JV-HH-51 ontvreemd.

Van maandag op dinsdag is vanaf de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk een zwarte Mercedes met kenteken YD-95-KR ontvreemd.

BROMSCOOTERBESTUURDER RIJDT DOOR NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 24-jarige Brakelse op de Zuid Willemvaart in s-Hertogenbosch aangereden door de bestuurder van een bromscooter. De vrouw liep lichte verwondingen op. De bestuurder van de bromfiets reed door. Het slachtoffer wilde de weg oversteken en zag daarbij een bromscooter over het hoofd. Zij werd aangereden en liep verwondingen aan haar knie op. De bestuurder van de bromfiets ging er zonder zich om het slachtoffer te bekommeren vandoor. De vrouw kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

WINKELINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een drogisterij aan de Vondelstraat in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. rook-en drogisterijwaren ontvreemd.

BESTUURDER AANGEHOUDEN NA VEROORZAKEN VERKEERSONGEVAL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 38-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Vlijmenseweg in zijn woonplaats aangehouden voor het onder invloed veroorzaken van een verkeersongeval en het in hulpeloze toestand achterlaten van gewonden bij het ongeval. De man reed als bestuurder van een auto over de Vlijmenseweg en vloog, vermoedelijk door drankmisbruik, met zijn auto uit de bocht. De bestuurder en de twee inzittenden raakten hierbij gewond. De brandweer moest er aan te pas komen om een 28-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch uit het wrak te bevrijden. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De tweede inzittende, een 32-jarige plaatsgenoot van de bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen en is met een hersenschudding en een gebroken neus overgebracht naar het GZG. De bestuurder ging er na de aanrijding te voet vandoor. Hij kon nabij het asielzoekerscentrum worden aangehouden. Hij bleek borstletsel te hebben opgelopen en is overgebracht naar het GZG. Zodra zijn toestand het toelaat zal hij worden ingesloten.

VALS GELD (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen ontdekte een winkelier aan de Vughterstraat in s-Hertogenbosch, dat één van haar klanten met een vals bankbiljet van Fl. 50,= had betaald. Het biljet is ingenomen en wordt door de technische recherche onderzocht.