Afzender: dnierop@gmt.nl

Contactpersoon: Daniëlle Nierop

GMT International betreedt Duitse afvalmarkt door overname.

Datum: 18 januari 2001

GMT International b.v. heeft sinds 31 december 2000 een meerderheidsbelang verworven in SITA Software Services GmbH. Hierdoor zal GMT International het management voeren in de nieuwe constructie. Teneinde te profiteren van de naamsbekendheid van GMT in de internationale afvalbranche is tevens besloten een naamswijziging door te voeren. SITA Software Services heet voortaan GMT Deutschland GmbH en richt zich met name op het bieden van een specifieke oplossing voor de Duitse afvalbranche.

De producten die GMT Deutschland GmbH op de Duitse markt brengt, voorzien in de volledige operationele afhandeling van de primaire bedrijfsprocessen voor alle afvaltransporterende en afvalverwerkende organisaties. Binnen deze bedrijfskolom kent het bedrijf specialismen zoals specifieke oplossingen voor wagenparkbeheer en specifieke software voor containermanagement en facturering (conform het diftarprincipe = gedifferentieerde tariferingssysteem voor afval). Laatst genoemde oplossingen zijn gebaseerd op Oracle technologie, de overige producten in het assortiment zijn gebaseerd op Progress technologie. GMT Deutschland Gmbh zal een uitgebreid pakket aan specialistische diensten op de markt brengen teneinde de klanten op gebied van afvalmanagement optimaal te ondersteunen en te begeleiden.

Verwacht wordt dat GMT Deutschland GmbH, door de bundeling van expertise en jarenlange ervaring, een betrouwbare partner wordt voor veel bedrijven binnen de Duitse afvalbranche. De complete productportfolio van SITA Software Services zal worden toegevoegd aan de GMT portfolio. SITA Software Services was voorheen een onderdeel van SITA Deutschland GmbH, één van de internationale klanten van GMT waarbij de milieuapplicatie CLEAR® wordt geïmplementeerd. Dit als vervolg op de eerdere implementaties bij SITA in Nederland, Frankrijk, Engeland en Australië.

Als u geïnteresseerd bent in de activiteiten van GMT Deutschland GmbH of meer informatie omtrent de producten wenst dan verzoeken wij u om contact op te nemen met onze afdeling Sales op nummer
+31-(0)20-600.51.51.

GMT

Muiderstraatweg 15e

1111 PS

Diemen

Telefoon: +31-(0)20-6005151