Politiebericht Friesland: Friesland 17-01-2001 Politieberichten 17/1 (07.00 t/m 13.00 uur)

Wier: vernieling autobanden
Afgelopen weekend werden van een drietal auto`s, die geparkeerd stonden op een terrein aan de Hegedyk, de banden lekgestoken. In totaal werden 6 banden vernield, van iedere auto twee. Een 46-jarige inwoner van Wier heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek

Sneek: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 07.25 uur vond op de Bolswarderbaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Op de kruising reed de bestuurder van de personenauto, een 25-jarige inwoner van Blauwhuis, door het oranje verkeerslicht. Dit werd bevestigd door een getuige. Een overstekende fietser, een 60-jarige inwoner van IJsbrechtum, werd aangereden door de personenauto. De fietser raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De man kon nog niet gehoord worden.

Lemmer: inbraak fotozaak
Woensdagmorgen omstreeks 06.00 uur werd een inbraak gepleegd bij een fotozaak aan de Vissersburen. Met een ijzeren staaf werd een etalageruit ingeslagen. Door de ontstane opening werden twee fotocamera`s en een flitsapparaat weggenomen. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Rutten, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272