Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-01-2001 Mediaberichten woensdag 17 januari 2001 (tot 15.00 uur)

VEULEN Woningbrand

VEULEN Dinsdagavond is rond 14.20 uur brand ontstaan in een woning aan de Drabbelsweg. De 38-jarige bewoonster was aan het televisiekijken toen er plotseling een grote steekvlam uit het toestel kwam. Ze probeerde brand nog zelf te blussen maar dit lukte niet. De brandweer werd gewaarschuwd die ter plaatse kwam en het vuur doofde. In de woonkamer is door het vuur brand-, roet- en rookschade ontstaan. De omvang van de schade is op dit moment nog niet bekend.

VENLO Drugscontroles Venlo-Zuid

VENLO De politie heeft tijdens een projectmatige drugscontrole, gehouden tussen 13.30 uur en 22.00 uur in Venlo-Zuid, drie verdachten aangehouden. Bij een controle op de Roermondsestraat werd bij een 25-jarige inwoner van Venlo ruim 15 gram marihuana aangetroffen en in beslag genomen. Hij kreeg een boete van 90 gulden, die hij direct betaalde. Op de Eindhovense weg werden een 20-jarige inwoner van het Duitse Neuss en een 25-jarige inwoner van het Duitse Bochum betrapt op bezit van verdovende middelen. Beide mannen beschikten over ruim 50 gram hashish waar beslag op werd gelegd. Zij kregen een boete van 280 gulden.

HEIJEN Inbraken

HEIJEN Onbekenden hebben afgelopen dinsdag tussen 15.00 uur en 20.00 uur ingebroken in zeker acht bungalows op een recreatieoord aan de Hommersumseweg. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door het forceren van een schuifdeur en hebben voornamelijk kleine goederen zoals geld en sieraden ontvreemd. De totale waarde van de gestolen waar is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

ROERMOND Zes winkeldiefstallen opgelost

ROERMOND De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.45 uur een 18-jarige en een 16-jarige inwoonster van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit zes winkels in Roermond. Politiemedewerkers zagen het tweetal onder verdachte omstandigheden lopen op de Steegstraat en spraken hen aan. Hierbij werd een plastictas van een van de meisjes gecontroleerd. In de tas zaten diverse nieuwe spullen die, naar wat later bleek, verkregen waren door diefstal. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hier bekenden beide dames een aantal winkeldiefstallen. De politie zal nog uitzoeken welke goederen uit welke winkels afkomstig zijn, zodat de aangiftes kunnen worden opgenomen. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. Beide verdachten zijn op dit moment nog ingesloten voor nader onderzoek.

BLERICK Winkeldiefstal

BLERICK De politie heeft woensdagmorgen rond 10.00 uur een 29-jarige inwoonster van Blerick aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Wieenpassage. De vrouw probeerde 20 pakken koffie, totale waarde 135 gulden, te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De zaak is met toepassing van snelrecht afgehandeld.

ST ODILIENBERG 50 bekeuringen snelheidscontrole

ST ODILIENBERG De politie heeft woensdagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 09.00 uur en 09.50 uur op de Provincialeweg N293, 50 automobilisten bekeurd. Van de 433 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 83 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.