PERSBERICHT

Nieuwe site Hertz Lease optimaliseert service
Explainer DC nieuwe partner voor e-business strategie

Amsterdam, 17 januari 2001 - Hertz Lease heeft e-business bureau Explainer DC (www.explainerdc.com) in de arm genomen als strategisch en uitvoerend partner bij de ontwikkeling van haar nieuwe website. Als speerpunt in Hertz' e-business strategie moet de site de service aan klanten optimaliseren. De verbetering van het online kanaal draagt bovendien bij aan verhoogde efficiency van de dienstverlening. Vanaf half maart 2001 is de nieuwe site bereikbaar.

De nieuwe site van Hertz Lease zal met name als servicetool worden ingezet. De wagenparkbeheerders en de leaserijders worden beter bediend door complete online rapportages en efficiëntere afhandeling van lease-aanvragen. Vrijwel alle zaken aangaande lease-overeenkomsten kunnen binnenkort online geregeld worden. Hierdoor zijn de relaties van Hertz Lease sneller in staat te handelen en hebben zij 24 uur per dag toegang tot informatie en functionaliteiten binnen hun lease-programma. Doorlopende tevredenheidsmetingen zullen daarnaast een krachtig hulpmiddel zijn voor het servicepeil. Bovendien wordt de site als communicatieplatform ingezet; wagenparkbeheerders en leaserijders kunnen online hun wensen en meningen kenbaar maken.

Voor de ontwikkeling van de website hebben Hertz Lease en Explainer DC een sterk en elkaar goed aanvullend team gecreëerd. Marijke van Liempt-Prins, Account Director van Explainer DC: "Als één van de grootste leasemaatschappijen in Europa bezit Hertz Lease de juiste kennis van de leasebranche om deze online fleet management-tool en online service tool vorm te gaan geven." Projectmanager Frank Moester vult haar aan: "Gecombineerd met de ervaring in de automotive sector en de vooruitstrevende positie die Explainer DC als e-business bureau heeft verworven ontstaat een team dat garant staat voor het ontwikkelen van een state of the art website die de leidende positie van Hertz Lease verder zal versterken."

Over Hertz Lease
Hertz Lease beheert een wagenpark van meer dan 150.000 auto's en is daarmee één van de grootste autoleasemaatschappijen van Europa. Hertz Lease is bank- en merkonafhankelijk en heeft een Nederlands hoofdkantoor in Hoofddorp. Daarnaast heeft het bedrijf in Europa vestigingen in 15 landen.

Over Explainer DC
Explainer DC is een bureau voor consultancy en creatie van e-business concepten. Explainer DC bestaat uit ruim 65 professionals die met de klant samenwerken in het benutten van nieuwe kansen. Explainer DC bezit de expertise om business te vertalen naar e-business en werkt of heeft gewerkt voor klanten als Vendex KBB, KPMG, het Financieele Dagblad, Elsevier, VNU, Intercard, Daimler-Chrysler, Ford Nederland, Keesing International Publishers, Roche, Bataviastad, Peoplesoft, YER, Bank of Scotland, Stichting SOA Bestrijding, VVD, RAI Group, AutoRAI Vereniging en NBLC.

Of kijk op: www.explainerdc.com