PERSBERICHT

Telecongres: 'Runner-Up Award' voor Q-go.com
AMSTERDAM, woensdag 17 januari 2001 - Q-go heeft de 'Runner-Up Award 2000' gewonnen. Deze ICT-prijs werd voor de zesde keer uitgereikt tijdens het Telecongres in het Kurhaus in Scheveningen. De 'Runner Up Award' wordt jaarlijks toegekend aan een onderneming die zich het achterliggende jaar heeft onderscheiden in de informatie- en communicatietechnologie. Zowel het Telecongres als de award zijn een initiatief van de uitgeverij Broadcast Press.

Q-go werd net als de andere genomineerden gekozen door lezers van het vakblad Telecombrief . Deze nieuwsbrief over telecom, media en internet richt zich al 20 jaar op de top van de telecommunicatie-industrie. Q-go werd uiteindelijk aangewezen als winnaar door de deelnemers van het Telecongres, dit waren diverse professionals op het gebied van telecom, kabel en media. Q-go werd eind vorig jaar tweede in de 'Rising Star' competitie die was gekoppeld aan de 'Fast50'. Tevens was Q-go medio 2000 één van de finalisten voor de Broos van Erp prijs. Over Q-go.com

Q-go levert en ontwikkelt innovatieve producten en diensten die navigeren en zoeken op bijvoorbeeld het Internet uiterst simpel en doeltreffend maken. De basis wordt gevormd door een revolutionaire zoektechnologie die gebruik maakt van natuurlijke taal. Q-go biedt met name oplossingen voor het business-to-business marktsegment. Deze oplossingen stellen bedrijven in staat hun Web Based Customer Care te verbeteren, doordat gebruikers vragen kunnen stellen in hun eigen taal en vocabulaire. In deze markt richt Q-go zich vooral op de sectoren financiële dienstverlening, telecommunicatie en media. Daarnaast wordt de Q-go technologie toegepast op Internet portals en verticals.

Het Nederlandse bedrijf Q-go.com b.v. (www.q-go.com) is in 1999 opgericht door een aantal jonge, ervaren internetprofessionals. Q-go.com b.v. is gevestigd aan het Frederiksplein in Amsterdam en biedt werk aan ruim veertig mensen. Q-go.com b.v. heeft vestigingen in Bonn, Berlijn, Londen en Barcelona. Zeer recent heeft het bedrijf succesvol een tweede financieringsronde afgerond voor twaalf miljoen Euro. Participanten daarin zijn Prime Technology Ventures, NIB Capital Technology Partners en Argo Global Capital.


--- Noot voor de redactie,