Tuinbouwgids 2001 is uit

De Tuinbouwgids 2001, met de adressen van ruim honderd belangrijke organisaties en een tiental grote tuinbouwevenementen, is verschenen. De gids is bedoeld als wegwijzer voor iedereen die meer wil weten over de tuinbouwsector in Nederland.

De eerste tuinbouwgids verscheen in 2000 en was meteen een hit. Het naslagwerk is van oorsprong bedoeld om journalisten te informeren over de tuinbouwsector: welke organisatie doet awat? Alle journalisten van radio, televisie en printmedia krijgen een exemplaar gratis toegestuurd. Maar de tuinbouwgids blijkt ook bij anderen in een behoefte te voorzien. Binnen de sector is hij breed verspreid, zo blijkt uit het aantal aanvragen bij het Productschap Tuinbouw. Het omvangrijke netwerk van organisaties en de snelle ontwikkelingen lijken hiervan de oorzaak.

In de gids zijn op 64 pagina's de belangrijkste economische kengetallen van de Nederlandse tuinbouw, zes tuinbouwsectoren, ruim honderd belangrijke tuinbouw- en aan de tuinbouw gerelateerde organisaties en een tiental grote tuinbouwevenementen beschreven en van adresgegevens voorzien. De Tuinbouwgids 2001 is zowel gedrukt als digitaal beschikbaar. Het is een uitgave van 'Onder glas groeit iets nieuws..., de campagne van de samenwerkende organisaties in de glastuinbouw.

De gedrukte versie van de Tuinbouwgids 2001 kan gratis worden aangevraagd bij het Productschap Tuinbouw, telefoon (079) 347 06 33. Op de site van het Productschap (www.tuinbouw.nl) kan een navigeerbare pdf-versie van de tuinbouwgids worden bekeken en eventueel gedownload onder de button "adressen".