DLV METEO BV

Schaatskalender dagelijks op WeerOnline

Vanaf vandaag staat een overzicht van schaatswedstrijden en toertochten op natuurijs op WeerOnline. Surf daarvoor naar http://www.weeronline.nl. Het overzicht van wedstrijden en toertochten wordt dagelijks vernieuwd.

Vandaag worden er 3 schaatswedstrijden gehouden: korte-baan-wedstrijden voor jongens en meisjes te Uilesprong/Tijnje en Bantega (Friesland) en een marathon voor heren in Noordlaren (Groningen). Toertochten zijn er op dit moment nog niet, maar ongetwijfeld zijn ijsclubs nu bezig met de voorbereidingen.

Naast de schaatskalender is op WeerOnline ook alles te vinden over het weer voor de komende dagen. Het winterweer lijkt nu aan te houden tot en met vrijdag. Er komt wel meer bewolking en de vorst wordt ook getemperd, maar het ijs wordt elke dag nog dikker. Daarna wordt het spannend. De lange-termijn-verwachtingen geven nu aan dat er na vrijdag geleidelijk een einde lijkt te komen aan de winterperiode, maar de onzekerheden hierin zijn groot.

Belangrijk: ondanks dat er hier en daar geschaatst wordt is het ijs overal nog niet betrouwbaar. Wilt u gaan schaatsen, ga dan goed na of het ijs ter plekke wel betrouwbaar is.