Politiebericht Brabant-Noord: Uden 16-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

AUTO WEG

Op de Pastoor Spieringsstraat in Uden is maandagmiddag een auto gestolen. Het betrof een groene Volkswagen Vento, kenteken JP-DJ-52. Waarde niet bekend.

BRAND IN CARAVAN

Maandagavond brak brand uit in een caravan op een camping aan de Palmstraat in Schaijk. Daarbij raakte de 24-jarige bewoner gewond. De man werd met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel, maar kon na behandeling naar huis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

MAN AANGEHOUDEN

Op de Schoutenhoek in Uden is maandagavond een 22-jarige man uit die plaats aangehou-den. De Udenaar mishandelde zijn 50-jarige moeder. De man, die in de war was, is overge-bracht naar het bureau en aldaar onderzocht door een arts. Hij is later weer in vrijheid ge-steld.

INBRAAK IN SCHUUR

Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een schuur aan de Beatrixhof in Uden. Daaruit ver-dwenen onder andere een bromfiets, een helm en visspullen.

SNELHEIDSCONTROLES

Vandaag is er op snelheid gecontroleerd op de volgende wegen en tijdstippen:

Tussen 07.00 en 08.30 uur op de Boekelseweg in Erp. Bij een toegestane snelheid van 80 km. reden er 42 te hard. De snelste reed 121 km. per uur.

Van 08.45 uur tot 10.15 uur op de Erpseweg in Veghel. Hier waren 28 bestuurders in over-treding, de snelste reed 102 km. per uur

Op de Rondweg Volkel is gecontroleerd tussen 07.20 en 08.50 uur. Er reden 38 bestuurders te hard.

Van 10.50 tot 12.25 uur tenslotte was er een controle op de Rondweg in Uden. Er waren 38 bestuurders die te hard reden, waarvan een de snelste: 109 km. per uur.

UITSLAANDE BRAND IN WONING

Rond 10.45 uur vanmorgen brak brand uit in een woning aan de Mussenstraat in Uden. Toen brandweer en politie ter plaats kwamen sloegen op de begane grond de vlammen uit de wo-ning. De bewoner en een klein kind konden zich op tijd in veiligheid stellen. De brandweer was het vuur snel meester. De brand is vermoedelijk ontstaat na kortsluiting in de televisie. De totale schade is nog niet bekend.