Politiebericht Brabant-Noord: Uden 17-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ONDER INVLOED

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 48 jarige man uit Veghel bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man werd gecontroleerd op de Burg. de Kuijperlaan in Veghel. Hij kreeg na de blaastest een rijverbod van 5 uren. Zijn rijbewijs is ingevorderd

INBRAAK IN WINKEL

Uit een winkel aan het Brabantplein in Uden is woensdagmorgen lingerie gestolen. Een getuige zag tegen 06.00 uur een man uit de winkel komen die vervolgens op een fiets vertrok. De deur van het pand bleek opengebroken te zijn. De schade loopt in de duizenden guldens. In de nacht van dinsdag op woensdag werd eveneens ingebroken in een kantoorpand aan de Julianastraat in Uden. De eigenaar mist vijf computers en een paar honderd postzegels. Ook hier loopt de schade in de duizenden guldens.

VERKEER

Tijden de ochtendspits heeft de politie 4 maal proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die met bevroren ruiten reden. De politie constateerde dat veel bestuurders de ruiten niet of nauwelijks ijsvrij maken voordat zij gaan rijden. De komende dagen zal hier door de politie op gecontroleerd worden.