Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-01-2001 2ePersberichtwoensdag17januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmiddag omstreeks 12.10 uur is op de Oirschotsedijk een 57-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij had gedronken. De man bleek ontzegging van de rijbevoegd-heid te hebben. In het politiebureau weigerde de verdachte zijn medewerking aan het onder-zoek. De auto met aanhangwagen waarmee hij reed zijn inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling / vernieling
Woensdagmiddag om 14.45 uur is in het gebouw van de sociale dienst aan de Deken van Somerenstraat een 20-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij was het niet eens met de stopzetting van haar uitkering en greep de medewerker. Hij raakte licht gewond aan zijn hoofd. Tevens is zijn bril vernield. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 9.10 uur is op de Heistraat een 33-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Even daarvoor had hij in een winkel aan het Gerardusplein een caissière bedreigd met een mes. Hij wilde geld. De caissière ging daar niet op in en duwde hem weg. Onmid-dellijk daarop verliet de man de winkel. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Heistraat aan. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Diefstal portemonnee
Dinsdagavond omstreeks 19.00 uur is een 32-jarige man uit Helmond slachtoffer geworden van diefstal van zijn portemonnee. Tijdens het winkelen in het winkelcentrum Nieuwveld bemerkte hij dat de portemonnee uit zijn broekzak verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes, persoonsbescheiden en een paar honderd gulden.

Helmond: Diefstal postpakket
Woensdag tussen 12.00 en 12.10 uur zag een postbesteller tijdens de postbezorging op Kluisstraat dat er een postpakket uit zijn posttas gestolen was. Onbekend wat er in het postpakket zat.

Veldhoven: Diefstal portemonnee
Dinsdagmorgen is een 19-jarige man uit Veldhoven slachtoffer geworden van diefstal van zijn portemonnee. Bij het afrekenen in een winkel aan het Meiveld, bemerkte hij dat de portemonnee uit zijn jas verdwenen was. In zijn portemonnee zaten persoonsbescheiden en ongeveer vijfendertig gulden.

Veldhoven: Diefstal laptop
Dinsdag tussen 18.15 en 22.30 uur is uit een bedrijf aan de Run een laptop gestolen. Onbe-kend hoe men het pand binnenkwam.

.Reusel: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 18.00 en woensdagmorgen 9.00 uur is vanaf de Kloosterekker een rode personenauto, Volkswagen Golf, kenteken LP-TD-40, gestolen.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 8.10 uur raakte bij een aanrijding op het fietspad van de Hout Oost een 47-jarige fietster uit Geldrop gewond. In een aldaar gelegen bocht fietste zij tegen een uit tegenovergestelde richting komende 14-jarige fietster uit Heeze. Het meisje uit Heeze fietste uiterst links op het fietspad. Zij reed daar naast twee vriendinnetjes. De Geldropse kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Na behandeling in het ziekenhuis kon zij huiswaarts keren.

Beek en Donk: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 0.20 uur raakte bij een eenzijdige aanrijding op de Willem-straat een 30-jarige automobilist uit Gemert gewond. Gekomen bij een bocht remde hij af. Hij kwam in een slip, raakte de macht over het stuur kwijt, botste tegen de betonnenafrastering en kwam op de betonblokken tot stilstand. De bestuurder klaagde over pijn aan zijn pols.

Handel: Diefstal auto
Woensdagmorgen tussen 0.45 en 9.30 uur is vanaf de Haveltweg een zwartgrijze personen-auto, Ford Scorpio, kenteken TZ-21-DP, gestolen.

Gemert: Autogordelcontrole
Woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur is op de Lodderdijk een autogordelcontrole gehouden. Van de 246 gecontroleerde automobilisten droegen er 11 geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.

Deurne: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.00 en 10.00 uur is op de Helmondseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 303 gecontroleerde voertuigen reden er 49 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Op de Hagelkruisweg is een snelheidscontrole gehouden tussen 12.00 en 15.00 uur. 545 voertuigen zijn gecontroleerd. 47 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Veldhoven: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag is tijdens het winkelen in de Mira van een 73-jarige vrouw uit Veldhoven haar portemonnee gestolen. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en een paar honderd gulden.