Amsterdam / Toronto, 17 januari 2001

Nederlands-Canadese ontwikkelaar van elektronische marktplaatsen ontvangt prestigieuze internationale onderscheiding

EC-GATE ERKEND VOOR INNOVATIE IN BOUWINDUSTRIE

Het Nederlands/Canadese bedrijf EC-Gate is deze week in Canada onderscheiden met een belangrijke internationale prijs voor innovatieve producttechnologie. De prijs, de jaarlijkse 'TCA Innovative Product Technology Award' (TIPTA) is uitgereikt door de Toronto Construction Association, als blijk van erkenning voor nieuwe innovatieve technologieen. EC-Gate heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een internationaal toonaangevend e-commerce bedrijf voor business-to-business toepassingen. Het bedrijf ontving de onderscheiding voor de ontwikkeling van online marktplaats functionaliteiten die tot stand zijn gebracht ten behoeve van de bouwindustrie (in Nederland onder de naam EC-Bouw).

De communicatie tussen leveranciers, distributeurs en aannemers is in hoge mate gebaseerd op transacties per telefoon en fax. Het gevolg daarvan is dat informatie vaak verloren gaat, niet goed wordt begrepen of verkeerd uitpakt. In een bedrijfstak waar de netto winstmarges van de distributeur soms niet meer dan een tot drie procent bedragen, hebben dergelijke fouten grote financiele consequenties.

EC-Gate heeft op de bouw toegespitste oplossingen voor electronisch zakendoen gerealiseerd waardoor op ingrijpende wijze de doelmatigheid wordt verbeterd, de processen worden gestroomlijnd en de kosten gereduceerd. De oplossingen faciliteren zowel publieke marktplaatsen alsook individuele ondernemingen die invulling willen geven aan het electronisch handelsproces met toeleveranciers en/of afnemers.

Draadloze toegang voor optimaal bereik
De bouw is een zeer mobiele bedrijfstak, waar meer tijd op locatie dan achter het bureau wordt doorgebracht. Gebruikers van EC-Bouw kunnen - als ze niet op kantoor zijn - toch volledig toegang hebben tot de geboden oplossingen. Met Ericsson en Telfort als partners heeft EC-Gate een draadloze toegang tot stand gebracht, daarmee haar abonnees in staat stellend om zowel via het vaste als mobiele netwerk real-time zaken met elkaar te doen.

EC-Bouw is een uitstekend voorbeeld van de wijze waarop technologie, door een efficientere en economischer manier van zakendoen te realiseren, een bedrijfstak dichter bij elkaar brengt," aldus Sebastian Kuntz, CEO van EC-Gate. "Door de kracht van het Internet te benutten hebben we een virtuele omgeving gecreeerd waar ondernemingen binnen de bedrijfstak samenkomen om met elkaar zaken te doen."

EC-Bouw stelt deelnemers in staat informatie over producten en prijzen te verkrijgen, offertes en orders te plaatsen, te factureren, etcetera zonder dat hier papier of een telefoontje aan te pas komt. De dienstverlening kan flexibel worden aangepast aan de behoeften van afzonderlijke gebruikers. In principe hoeven de deelnemers niet in eigen hard- of software te investeren. Alles wat ze nodig hebben om te kunnen handelen is toegang tot het Internet.

EC-Gate
EC-Gate faciliteert online B2B marktplaatsen in vele industrieen. Zij richt zich hierbij op het kernproces van haar klanten. Via een gebruiksvriendelijke interface hebben klanten toegang tot een uitgebreid pakket aan diensten. Deze diensten worden op abonnementsbasis verstrekt, zodat ondernemingen van elke grootte toegang kunnen krijgen tot hoogwaardige e-commerce oplossingen. EC-Gate stelt haar relaties in staat om, via vaste of draadloze technologie, over het web te communiceren in een veilige en efficiente omgeving. Zie voor meer informatie www.ec-gate.com. Zie voor meer informatie over EC-Bouw www.ec-bouw.nl.


-EINDE BERICHT-

Voor meer informatie (